Oj säger...

... jag bara.

Den nya kursen blir nog lika tuff för både mig & MOR är jag rädd.

Karin x 2 (lätt att komma ihåg vad kursledarna heter när dom heter samma namn) har satt ihop ett digert program, där vi skall ha lärt oss en massa nya moment när kursen efter 6 ggr är slut.

Idag stod Linförighet på arbetsplanen. Det här med hur ens matte/husse skall gå/röra sig tillsammans med oss är jätte viktigt. Kan vara ganska svårt att lära in rätt om man direkt börjar med att ha hunden bredvid sig. Så därför sattes vi doggisar in i bilarna och så fick 2-beningarna träna på att "gå" utan hund. Det hördes många skratt bort till bilarna där vi satt och väntade. När vi fick komma ut så blev det en ganska intensiv träning. Framför allt så lades fokus på starten. Kommandot för uppmärksamhet = FOT, när jag sedan är redo, dvs har fått ögonkontakt med MOR så skall jag agera direkt när MORs vänstra ben sättes fram. Starten och gången rakt fram fungerade ganska bra, dock satte jag mig inte direkt varje gång när MOR stannade och inte klossintill heller varje gång. Svänga höger/vänster gick inte så bra. Hela momentet fick vi i läxa tills nästa vecka, vilket kräver lite träning varje dag.

Vi fick oxå hoppa över hinder, det klarade jag bra förutom att jag blev tillrättavisad för att jag inte satte mig tillräckligt rakt samt  nära MOR.

Fr o m denna kurs så skall det snålas lite med belöningsgodiset, men jag kan nöja mig med pussar oxå kom jag på.

På tal om pussar, det blev dåligt med det idag Lakrits. Förresten jag såg dig knappt, vi kan verkligen säga att vi fick hålla oss på vår kant idag, men kanske lika bra det så länge du löper.

Elliot, jag måste säga att du blev en riktigt stilig kille efter din frisering igår, nu liknar du en Flatte igen (vilket jag definitivt inte jag gör för ttillfället )!

Summering: Det var kul att återigen vara  i Lomma och träna och träffa kompisar gamla som nya. 12 st är vi totalt, hälften flattar & hälften blandade raser.

Nästa vecka, skall vi fortsätta träna den på den viktiga ögonkontakten + öva platsliggning i grupp samt ha tandvisning (hoppas inte att karin x 2 kommer att  lägga märke till att jag skulle behöva tandställning).

Ps. Sigge, synd förresten att vi inte kom  i samma grupp/dag för då hade vi kunnat samåkt och haft sällskap av varann då man tvingas ligga ochh vänta i bilen av olika anledningar.

Kommentarer
Postat av: Elliot

Man tackar för berömmet om min frisyr=D Men det blev lite konstigt för mitt scalibor-halsband blev plötsligt för stort!Tusan med päls jag måste haft på halsen....
Du Walle jag tror Karin skiter i(flåt)hur dina tänder sitter o dessutom är dom ju vita o fina.
Sigge går väl på kurs bland dom som är "duktigare"än vi eller?
Men dit ska vi oxå komma det är jag säker på.Tror det blir en bra kurs....

2007-09-06 @ 12:04:48
Postat av: Guinness

Vi kan träna platsliggning tillsammans om du vill. Hundvakten, som passade min mattes förra hund, använde honom som störande inslag när hon tränade sin hund. Jag ställer gärna upp som störande inslag. Jag kan hoppa lite jämfota t ex. (Jag ber matte ta med godis till dig också om det är godisransonering på din front.)

2007-09-06 @ 19:04:32
Postat av: Wallander

MOR sa att det blir inget nytt scalibor till mig förräns jag oxå är friserad. Jag har en riktig lejonbringa nu, precis som du måste ha haft. Men det är ju tur att halsbandet blev för stort och inte för litet, eftersom att det alltid går att göra det kortare, längre hade varit betydligt svårare...
Vita & fina tänder, ja det har jag (nog) svårt att se själv. OK, då skall jag nog oxå klara av det momentet...
Sigge, ja så klart han måste vara snäppet högre upp, får kolla detta så att inga frågetecken kvarstår angående detta.
Hoppet är det sista man skall ge upp.... (sägs det).

2007-09-07 @ 14:15:31
Postat av: Wallander

Guinness, jag vet inte riktigt om det är störningsmomenten jag mest behöver hjälp med... jag behöver nog mest bli intresserad av MOR min.
Men all träning är bra träning, med eller utan godis. Men tydligen är det så att man inget godis får ha på tävlingar, men jag &
MOR skall inte tävla så därför kan denna restriktion inte gälla mig!!!!

2007-09-07 @ 14:20:30
Postat av: Guinness

Det där med godisförbud på tävlingar är det dummaste jag har hört på länge. Matte har anmält mig till agility-tävling och har upplyst mig vänligt men bestämt om att inget godis kommer att utdelas förrän hela banan är avklarad. Vad är det för trams? Är inte detta en sak för FRIS flattars rätt i samhället)?

2007-09-07 @ 15:09:41
Postat av: Guinness

Vilken härlig vecka! Jag har lyckats träffa dig fyra dagar i rad. Och imorgon kommer du ju hit. YIPPEE! Det var verkligen länge sedan vi låg ner och snackade som vi gjorde när vi var valpar men vi gjorde en bra ansats ikväll. Elsa trodde nog att vi inte var riktigt kloka.

2007-09-07 @ 22:06:15
Postat av: Wallander

Agility-tävling, låter spännande, när kommer den att gå av stapeln?
Inget godis där heller? Skall vi kontakta FRIS ihop eller en & en, undrar vilket som är bäst för att få igenom en förändring snabbast?
Om jag fått välja så hade jag gärna träffat dig varje dag & flera gånger oxå, men vi verkar inte alltid till att ha samma tider (tyvärr).
ÄLDREMATTE tyckte att vi var ursöta ikväll där vi låg tillsammans. Elsa, hon får nog vänja sig om hon eventuellt börjar fatta lite tycke för oss grabbar.
Jag längtar tills imorgon, det skall bli skitlajbans hos dig, jag gillar att vara hemma hos dig, man kan röra sig så fritt där.

2007-09-07 @ 22:59:20
Postat av: Guinness

Matte har anmält mig till 2 tävlingar:
lördag 6/10 i Trelleborg
söndag 14/10 i Oxie
Du får jättegärna följa med. Matte ska köra och så ska kompisen Yrsa också följa med i bilen. Men hon sitter i framsätet med specialbilbälte så du kan kan vara med mig därbak. Din MOR och Yrsas matte får sitta i baksätet (om inte din MOR vill köra Volvomobilen, för då kan matte sitta i baksätet).
Längar till ikväll!

2007-09-08 @ 07:43:00
Postat av: Wallander

2 tävlingar, vad kul! Jag tror du är jätte duktig, Agiltiy verkar passa dig riktigt bra. Jag/vi följer gärna med om det passar in i kalendern. Skall Yrsa oxå tävla?

2007-09-08 @ 13:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback