Att man skall behöva...

... säga till på skarpen!

Åkte iväg taggade som attan, jag skulle minsann visa den där domaren C idag att det visst fanns fart i killen Wallander.

Men innan det var dags för oss så var det dags för killarna Sigge & Guinness att visa upp sin lydnadsfärdighet för sin domare.

SiggeLena drog startnummer 3 och GuinnessLena drog startnummer 5 vilket betydde att dom fick göra sin platsliggning i samma grupp.

Dock tyckte Guinness det var lite läskigt att var på så långt avstånd från matte så han bestämde sig för att köra en egen "inkallning". 
Sigge & Lenas har minsann inga kontaktproblem dom inte:

Sigge & Lena tog sin andra raka 1:a och med 170 poäng knep dom dessutom en 2:a placering. Stort GRATTIS!

Guinness & Lena gjorde sin lydnadsdebut och klarade sig jättebra och Lena var så stolt över sin kille som skötte sig exemplariskt på apellplanen och fokuserade på det som han skulle. Mycket BRA jobbat båda två.
Målet  för dagen för dem var 100 poäng, dom klarade 109 och !!!
Veberöds stoltaste matte med hund när debuten var avklarad.
Jag kommer väl inte undan... ni är väl nyfikna på vad som hände när det var min tur som nr 9. Innan det var vår tur så försökte vi gå in i "bubblan" tillsammans:

Platsliggningen säker som vanligt, 3 x 10 = 30.
Idag ingen "oro" vid tandvisningen 1 x 10 = 10. Tandvisningsmomentet:

Kolla in oss... ingen kan väl anklaga oss för att inte vara raka i ryggarna:

Linförigheten, nja ingen förbättring tyvärr, C tyckte jag uppförde mig som förra veckan, alltså 6 x 4 = 24.
Men inte så skitenödigt i slutet tyckte vi:

Läggandet, liten förbättring, inte poängmässigt men kommentarmässigt, idag bara "något sakta ner". 7 x 2 = 14

Inkallandet, höjning från en 6:a till en 8:a. Hade kunnat bli ännu bättre om jag inte tempoväxlat precis vid ingången sa C. 8 x 3 = 24. Kolla rivstarten:

Det var ett himlans liv borta i Elit-rutan och precis när vi påbörjat ställandemomentet så vrålades det "STANNA" jag stannade upp och sa till dom på skarpen att vara lite tystare men tyvärr så var jag inte helt fokuserad när MOR sa "stanna" och följde med henne för långt. När jag kom på mitt misstag så stannade jag men tyvärr så var momentet redan kört och 1:a priset likaså. Plump i protokollet :-(

Det blev nästan en fullpottare på apporteringen, fick 0,5 poängs avdrag för lite tvekan. 9,5  x 1 = 9,5

Det sista man skall ge upp är ju hoppet så jag fullständigt flög över och C belönade mig med en fullpottare. 2 x 10 = 20

1 x 10 = 10 av C som Helhetsintryck blev slutet....

Jag vill gärna gå vidare, men vill MOR? Jag är inte så säker på det, jag har dock föreslagit att hon skall sova på saken och så pausar vi lite och sedan kan hon ge mig ett svar.


Kommentarer
Postat av: Enzo

Attans också att ställandet inte skulle lyckas när det gick så bra annars. Klart att du kan övertala MOR att fortsätta med lydnaden! Men inte liten paus och ladda batterierna är aldrig fel.

2008-12-06 @ 22:42:11
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Klart du kan ävertala Mor. Till våren skall ju jag och oscar ut så då kan vi slå följe:) Du kan få lite av Oscars fart på inkallningarna så kan Oscar få lite lugn av dig vad säger ni om det????



Bra kämpat och supergrattis till alla 10:orna. Nu skall man fokusera på det braiga och glömma det som var pyttelite sämre.



KRAM

Postat av: Clara

Jamen HALLÅ.

Husse har berättat om er och jag vet också hur det var i början. Husse säger att jag hade/har ADHD och att han har fått mig så långt inom lydnaden är egentligen ett speciellt pris till honom för annars hade jag nog varit rätt odräglig (tror jag).

Jag kommer ihåg för 1 år sedan då JAG vann klass 2 i Veberöd, för vad sa Husse då? JO, Attans vad de skriker o gapar från elit rutan. Saker o ting förändras o jag tycker nog att Husse gapar o skriker på mig så gott som han kan. Jag ska nu berätta en hemlis: Ibland skiter jag i vad Husse gapar om. Igår o idag skrittar jag lite lätt till konen o sen förstår jag inte vad han vill att jag ska göra. Förra veckan förstod jag men jag har hört att om man är tjej så bestämmer man lite själv också. ELLER? Inte populärt hos Husse men man är ju inte mer än männi..... dvs HUND.

Nästa helg är den sista tävlingen men sen kommer Veberöd tillbaka sista helgen i mars.

Husse bad mig att du säger till MOR att vi är gärna med då ni tränar, om vi får vara med.

Puss från Clara

2008-12-07 @ 00:39:00
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Mia o Viggo

Jag hoppas och tror att Mor fått en god natts sömn, för visst ska ni ut på apellplanen igen! Tänk ni är ju redan uppflyttade till klass 2, det är ju hur bra som helst! Vi fegisar som aldrig någonsin skulle våga sig ut på tävlingsbanan inom lydnad är hur impade som helst!

2008-12-07 @ 08:13:52
Postat av: Emma & gossarna

Stårlande poäng!!! Den lilla plumpen har ni snart "glömt bort" & är garanterat på banan igen! Och när ni är i eliten, då är det enda vrålandet som hörs från er fan-club vid sidan!!!

Nu finns det tid under vintern att finslipa på momenten och lära in nya så är ni taggade till 1000 när vårsäsongen sätter igång.

supporter-kramar från oss

2008-12-07 @ 11:58:23
URL: http://dualdogs.dinstudio.se
Postat av: Heléne och Zico-B

Hej hopp!

Av bilderna att döma är kontakten helt fantastisk! Vi brukar roa oss med att plocka det bästa från tävlingarna - ta nu och sätt er ner och kolla igenom vilka slutbetyg ni skulle fått om ni tog det bästa från era 4 tävlingar i lydnadsklass 1 --- ? Jag tror ni hamnar någonstans mellan 170-180 p. Inte illa!

Till våren blir det tvåan - bry er inte om LP1 - det finns för många LP1-hundar :D Det är i eliten ni ska ta tre förstapris :)

Grattis till en bra genomförd tävling och snygga raka ryggar :D

Kram

Heléne

2008-12-07 @ 16:42:42
Postat av: Lakrits

Jag tycker du och MOR var DUKTIGA igår även om det inte räckte till ett förstapris. Jag håller nog med Heléne och Zico-B, nu skiter vi i 1an och hittar på lite nya saker. Och oroa dig inte, vi ska nog få fart på MOR din!

2008-12-07 @ 23:47:01
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Wallander

Tack för att ni hjälper mig att "övertala" MOR till att vi skall fortsätta mot "Eliten" (ha ha, känns som ett stort skämt, men men man vet aldrig, kanske trillar poletten ner även hos en flattefnatting som mig).

2008-12-08 @ 00:28:51
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Bell

Min matte kunde inte sova natten innan så hon var helt bombad plus att jag hade en liten känning åt högerbenet som jag stukade tidigare i veckan så vi bestämde oss för att stanna hemma. Nu är du i tvåan och jag i trean så vi kan gott fortsätta att träna vidare tycker jag och se hur långt vi kan komma. Sen kan man ju piffa upp tillvaron med lite jaktträning till våren så att vi får med oss Enzo och Vira också.



Tass från Bell

2008-12-08 @ 19:54:19
URL: http://www.anthriscus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback