Det var dejligt...

... att besöka Mårum på Nordsjälland idag.

Jag tror aldrig att jag stigit upp så tidigt någongång tidigare i mitt liv. Jag fattade inte ett dyft när MOR steg upp, det var bäck mörkt ute och inte alls tid att stiga upp. Jag hade lite svårt att få upp ögonen i början men var det så konstigt? klockan var 4.45!!! Men jag mornade mig rätt snabbt när jag kom på att det var idag som jag skulle få åka utomlands för första gången. Jag vet inte vad MOR höll på med innan vi kom iväg, hon sprang ut och in på ett visst ställe.
 
05.45 begav vi oss iväg hemifrån. Vi skulle ha hämtat upp Curry & Lotta, men Curry blev tyvärr sjuk så då hämtade vi upp Enzo & Camilla vid färjeläget istället för att vi skulle slippa åka ensamma, det är ju betydligt mycket trevligare att ha sällskap (och framförallt när sällskapet har en GPS så att MOR kunde hitta lätt som en plätt).

När vi kom fram till Mårum fick vi stanna ett tag i bilen, MOR sa att det brukar vara lite stökigt när så många 2-beningar skall anmäla sina 4-beningar samtidigt. Efter en stund var MOR & Camilla tillbaka och då fick vi komma ut och både sträcka och lyfta på benen, det var minsann skönt vill jag lova (och det var minsann fler som behövde lätta på trycket). Sedan fick vi följa med ner till anmälningsplatsen och anmäla oss till Brugspröve som skulle starta kl 10.
Medans vi väntade fick Enzo span på något väldigt intressant som MOR lagt på bordet. Jag smyger in en liten tävling här, vad tror Ni Enzo var ute efter? 

Vi hade gott om tid och hann gå ytterligare en runda innan det så var dags för dagens prövning. 

Jag var först ut av alla... jag var beredd men det var inte MOR, hon trodde att man skulle tas i den ordningen som man stod i ledet men icke sa nicke, här gick man i nummerordningen som man hade tilldelats på provlappen. Så det var bara att bege sig in leken. När MOR var i Danmark förra gången för att se hur ett sådant här prov gick till så hade det genomförts på typ en fotbollsplan, detta prov genomfördes i skogen, vilket oxå gjorde MOR lite extra nervig. Linförighetsbiten var helt OK:

Frittföljet kunde varit lite bättre ögonkontaktmässigt med MOR men jag höll mig hela tiden intill MOR även om jag hade mer kontakt med dofterna i marken. Inkallningen var KANON och domaren gav oss direkt kommentaren: Myet flott! Jag apporterade fint men blev lite osäker på avlämningen, MOR sände ut konstiga signaler och då droppade jag den framför hennes fötter. Jag fick ett nytt försök och då kändes det jättebra att lämna av snyggt och prydligt (då sa domaren: ja så skall det se ut!)

När domaren sköt, så ryckte jag till lite men hade ändå ändan i backen tills jag fick tillåtelse att resa mig. Dock tyckte jag det var lite obehagligt när hon sedan skulle in och känna på mig mellan bakbenen, vad skulle det vara bra för kan man undra, men det var snabbt överstökat och glömt. Några sekunder senare så fick jag en klapp av domaren som sa att jag var en fin & duktig kille, diplomet överlämnade hon till MOR vilket nog var bäst.

Brorsan Enzo föll tyvärr på målsnöret, allt gjorde han så jädrans bra och så föll det på den där jäkla avlämningen. Men jag är säker, snart snart så kommer du att tycka att det finns en mening med att lämna dummien till din goa morsa i handen istället för på foten. Jag hade önskat att MOR hade fångat avlämningen på bild som du gjorde när farsan Woodys husse tittade på för då hade hon kunnat visa den för domaren som inte annat hade kunnat gjort än att godkänna dig! Men nu hade tyvärr inte MOR kameran i beredskap just då. Men du/ni kommer igen, det vet jag!

När vi var klara så behövde jag & Enzo vila oss. Våra mattar gick och kollade in hur Isa skötte sig i öppenklassen, här kan ni följa med lite på vägen:



Starten på en kanondirigering :

Slutet på ett supersök:

och så här glad blir man när man tagit första 1:an i öppenklass. GRATTIS Ulrika & Isa:

För att inte resan skulle bli extra dyr (ev. parkeringsböter) för Camilla så körde vi hem efter en liten fika tillsammans så vi hann tyvärr inte se Spots väl genomförda arbetande i Nybörjarklassen som tyvärr inte räckte hela vägen fram till en 1:a idag... men nästa gång så sitter den där med all säkerhet.

Det här var kul... nu skall det hårdtränas, jag skall träna på att ta allt vilt på land och i vatten, samt ett ordnat fotgående, MOR skall träna på att bli av med sin nervositet. Om vi lyckas med detta så kan det gå vägen 2009!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Förlåt de suddiga bilderna på Helene och Wallander! Förutom att jag inte är en stjärna på att ställa in kamerans skärpa, så fick jag näst intill ligga ner på marken för att få in dem i bild under alla hängande grenar. Samtidigt skull jag hålla rätt på Enzo som hellre ville vara där Wallander var än sitta stilla sidan om en fotograferande matte :-). Kanske påverkade en viss nervositet stadgan på kamerahållandet också :-)

2008-09-14 @ 21:57:47
Postat av: Enzo

Walle, klart jag kan skärpa mig och hålla fast en dummie när farsans husse tittar på i stället för en domare. Sedan borde ju matte lyssnat på MOR och fattat vad jag ville apportera i stället för den gamla vanliga dummien.... Det finns ju bildbevis på vad jag gillade att hämta :-).

2008-09-14 @ 22:01:58
Postat av: Ulrika & Isa

Grattis Wallander till godkänt brugspröve!

Tack för att vi får vara med på er fina blogg och tack för en trevlig dag! ( Ni skulle stannat, turgumman fattades senare!)

2008-09-14 @ 22:09:49
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Klart det kommer att gå vägen 2009, det är vi helt överens om här hemma:)



SUPERGRATTIS till finfint genomför prov, inte illa att få åka utomkands heller för den delen.



Ses på onsdag.



Kan det vara en gammeldansk som Enzo vill åt hihi

Postat av: Lakrits

Grattis Walle!!! Snart kommer jag att ha en jaktchampion till bästis. Du är ju kanonduktig. Din MOR skötte sig bra också tycker jag! Ni håller fanan högt.

2008-09-14 @ 23:13:10
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Glömde ju skriva att jag tror det är en av dina kanin dummiesar som Enzo har spanat in.

2008-09-14 @ 23:13:55
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Vira

Grattis brorsan!

Jag visste väl att det skulle gå vägen idag. Jag har ju sett att du är jätteduktig.

Jag tror att Enzo kollar in några dejlige danske smörrebröd eller möjligtvis Wienerbröd med chokolaede.

Vi ses på onsdag!

2008-09-15 @ 08:10:18
Postat av: Emma & gossarna

SUPER GRATTIS till godkänt brukspröve!!! Det kommer att gå som en dans för er 2009, och det kommer vi att följa!!

Hoppas att det flyter på med klickern, hör av dej annars. Ska kolla en ny tid så fort mitt schema är fastställt.

Krameli kram från oss

2008-09-15 @ 09:06:03
Postat av: Carina

SUPERGRATTIS!! till både MOR och Wallander! Det gick ju skitbra! Nu är det vida världen som gäller och fler starter "i utomlands". DKJCH snart tror jag!

2008-09-15 @ 10:37:27
Postat av: Margareta

Än en gång GRATTIS WALLE !

Med ditt lugn, skulle du inte kunna spilla över det på MOR. Jag tyckte hon skötte sig riktigt bra. Men nästa gång kan hon väl vara kvar till slutet hon är kanon på att vara "turgumma"

STOR KRAM

2008-09-15 @ 11:31:53
Postat av: zico-B m. matte

JÄTTESTORT GRATTIS

till ett väl genomfört Brukspröve! Visste väl att ni skulle fixa det (smart drag att lägga fram Cool-down-piller!).

Nu har ju alla gissat på det jag trodde fanns på bordet - men jag slår till med: En påse med torkad inälvsmat - det luktar mycket!

/Z&H

2008-09-15 @ 13:51:12
Postat av: Zappy

Grattis Wallander och MOR! Vad duktiga ni är! Låter jättehäftigt att klara allt det där. Jag har börjat smygträna med apportering lite grann igen. Kanske till och med jag och min matte kan knäcka nöten en vacker dag.... Jag är ialla fall mycket mallig över att ha en så duktig brorsa!

Puss o kram!

2008-09-15 @ 19:22:41
Postat av: Wallander

Tack för alla härliga grattiskommentarer, ni är för goa allihopa!



Vilka bra gissningar ni hade, det kunde mycket väl ha varit både gammeldansk, smörrebröd eller wienerbröd med chokolade men det var faktiskt en av mina kanindummiesar.

2008-09-15 @ 23:31:45
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Enzo

Det har varit ett gnällande här hemma om att jag inte höll kvar dummien i söndags. Men igår när matte och jag var ute och tränade släppte jag inte dummien en enda gång. Tror du Walle att matte blev glad för det? Nej, då blev det gnällande för det.Fattar du någonting?? Jag gör det inte.

2008-09-16 @ 09:03:19
Postat av: Tessie och Matte

SUPER GRATTIS!!!! till godkänt Bruksprövet ni är jätte duktiga vi visste att ni skulle klara det. Kramar från oss

2008-09-16 @ 13:17:51
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback