(R)Apportering...

... del 6 av 6.

Ikväll var det jaktkursavslutning vid sjöarna, vi var alltså tillbaka på vårt "vanliga" ställe.

Först var det samlingen runt pumpen, nej jag menar runt Gert & Kent för att få reda på kvällens förutsättningar:



Kvällen till ära så fick vi även stifta bekantskap med "störiga pausaren" Per som var kvällens hjälptränare:

Med honom fick vi träna stadga och dirigeringar medans Gert hade dummiesök & Kent viltsök med en 4-bening var åt gången. 

Medans vi "walk up:ade så slängde Pär bollar, dummiesar och hade en massa konstiga ljud för sig och tro det eller ej men plötsligt dök nästa störning upp, först en lösspringande häst och sedan två.

Men G&K inte var det väl något som ni anordnat, eller?

Stackars Malin fick rycka in och försöka styra upp det hela men det var tydligen en tuffare uppgift än hon nog trodde från början. 2 gånger hade hon dem i hagen för att strax därefter se dom hoppa över staketet igen. Tillslut fick det tunga gardet kallas in tillsammans med en veterinär. Malin kom lagom tillbaka när det var dags att köra hem. Zolo hade under tiden varit i tryggt förvar hos LILLMATTE respektive FAR.  Ja tänk, FAR var oxå med idag, han sa att han var tvungen att följa med för att kontrollera vad det är som MOR lägger en massa pengar & tid på. Helt nöjd verkar han inte vara!!!

De 4-beningar som hanterade viltet bra förra veckan fick pröva sig på ett viltsök. Kent tyckte att jag klarade viltet bra då så därför skulle jag få besöka hans sök-station ikväll.  Med facit i hand så skulle jag kanske varit i på Gerts sök-station istället för jag fixade inte avlämningarna så väldans bra. De 2 första svartfåglarna släppte jag ett par gånger t.o.m innan framkomsten till MOR. Men när MOR satte sig på huk på resterande försök och lät hur gullig som helst så höll jag fast och lämnade av betydligt bättre. Men jag är inte riktigt van och inte MOR heller så skickandet blev med en liten konstig armrörelse (men som blev tillrättat snabbt när MOR förstod hur hon skulle göra istället). Jag behöver lära mig söka av arbetsområdet lite bättre/noggrannare och inte ge upp/tröttna på uppgiften för fort. Men det finns det bot för och MOR tog tacksamt emot tipset från Kent. Men lite bra ser det ut :



Man kan väl inte fira att en trevlig & lärorik kurs tagit slut? Nä det gör man bara inte... så istället firade vi att vi alla (inte bara många) klarat kursen samt att A-S fyllde år och att Gert hade namnsdag. MOR hade bakat kladdekakor, LILLMATTE bryggt kaffe & vispat grädde, Gert hade köpt smarriga kransbitar. Medans ALLA 2-beningar smörjde kråset så passade vi oxå på att tacka Gert & Kent för denna gång. En pava Gammeldansk, ett CK samt vars en magnet med en väldigt passande text som jag just nu inte riktigt minns (jag får kolla med MOR imorgon om hon minns, gör hon det så får jag uppdatera lite i efterhand).

Nu är den stora FRÅGAN, vad gör jag nästa onsdag? Visst jag kan träna själv med MOR... men det blir ju inte alls detsamma. Men vi kan ju alltid träna med kaninen som Lakrits matte så snällt inhandlat åt oss. Jag bar den faktiskt hela vägen från bilen, genom källaren, i hissen. Ha ha, jag skrämde nästan livet ur grannpågen och hans flickvän när jag steg ut ur hissen med kaninen i högsta hugg. Men lugnt och sansat sa MOR till dom, det är bara att ni vänjer er, Wallander skall nämligen bli en hejare på att apportera vilt nu och då måste han träna i olika miljöer, har ni tur så kanske han låter er titta närmre en annan dag. Deras svar blev i kör: Nej tack vi står nog över det!

Ps. Jag tror MOR hade någon viss baktanke idag...

Kommentarer
Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Jadu det var ingen lätt nöt att knäcka de där hästarna, moa sidan varför stanna i en hage när de finns mycket godare gräs utanför?!?!?!?!



Verkar som det gick jättebra för alla er andra iaf:)

Nästa gång får någon annan ta hand om hästarna.



KRAM

Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Glömde ju det viktigaste.



BAMSETACK till LILLMATTE och FAR för passningen av Zolo hoppas inte era armar har blivit längre/utdragna.

SUPERTACK än en gång

2008-09-25 @ 10:21:58
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: Wallander

Malin inget annat du glömde tacka för undrar MOR?



Jag förstår hästarna, jag väljer oxå gärna det bästa, t ex löptikar framför istället för tråkigt fotgående!



FAR & LILLMATTE låter hälsa att nöjet var helt på deras sida och LILLMATTES armar var tillbaka i normallängd redan imorse.

2008-09-25 @ 12:49:31
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Vittra

Det ser ut som FAR borde få slippa sånt i fortstättningen... han kanske tycker döda fåglar är lite läskigt? ;-) Tänk själv Walle vad du tyckte om dem i början...de var ju rätt räääliga.



Det är bättra att du använder honom till annat tror jag. Han gillar kanske att gå ut med dig och busa och kela kanske?

2008-09-25 @ 19:29:32
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Sara & Salsa

Självklart kommer tröstpris, ni var ju så duktiga och fuskade inte! Håll utkik :)

2008-09-25 @ 21:29:55
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Sigge

Hej Walle!

Nu har jag läst alla rapporter från kursen och jag är SÅÅÅÅÅ avundsjuk på dig! Åhhhh vad mycket roligt och nyttigt ni har gjort och fått lära er. Jag är fortfarande jätteledsen att jag inte kom med på kursen, snyft! Du verkar avancera hur fort som helst, ser ju ut som du inte gjort annat än burit runt på döa fåglar! Jag och matte ställer gärna upp som träningskompisar om ni inte vet vad ni ska göra av onsdagskvällarna! Hoppas vi ses snart.

2008-09-25 @ 23:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback