Valpveteran...

... hur kan man räknas som veteran redan som 5 månaders valp?

Ah, det var inte på oss åtta valpar som man syftade på utan på 2-beningarnas aktiva ålder inom hundvärlden (LBK). Men vänta nu... veteran = 25 år, hur katten kan då MOR & jag kommit med här på ett hörn? Ah, så klart måste det vara för att hon är så himlans trevlig, tror ni inte det?

Ikväll var det alltså dags för mig Beck att kursa lite till... börjar bli riktigt roligt nu att få vara med om både det ena och det andra.

Innan vi började så fick jag gå en runda med syrran Pärla... men vet ni vad, hon i stort sett ignorerade mig, sa t o m med till mig på skarpen när hon tyckte jag blev för närgången och hon skall vara min syrra (men hon är kanske inte det för vi har inte alls samma färg på öronen!). Kolla:

Karin & Heléne är dom som kommer att hålla i trådarna under kommande 6 veckor, men en som gärna ville vara med tror jag är Jeanette... hon stod där och livade upp stämningen rejält från kanten i alla fall :-)

Ikväll fick vi göra följande kuligheter:

* Inkallning - denna gång med lite retning, dvs Karin höll i mig och självklart valde jag MORSAN när hon gladeligen ropade på mig och  så blev det massor av beröm, köttbulle & mys. Men så lätt skall det tydligen inte bli nästa gång, då skall Karin & Heléne ha kuliga leksaker tillhands och vi skall ändå välja att lämna dom och bege oss till våra mattar & hussar. Kan inte tänka mig att det blir någon större svårighet heller... dom kan väl inte vara så roliga som min MOR har börjat bli?

* Kontaktslalom mellan flera koner - Jag följde fint med, men tyckte att MOR var lite väl snål med köttbullsbelöningen. Det får hon allt ändra på om hon vill se ännu bättre resultat.
 
* Hundmöte under promenad - Lite svårt att både ha 4-beningar framför, bakom och dessutom vid sidan om emellanåt... men det gick bättre och bättre.

* "Hissåkning" - Vi fick oxå åka "hiss" och där blev det minsann trångt både när man skulle gå in och ut och det var viktigt att man höll sig på sin kant.

* Föremålskontakt - vissa 4-beningar hade inte sett eller prövat att ha en träapport i munnen. Det var ju inte så besvärligt för oss retrievrar, men självklart behövs det mer träning... den jäkeln skall ju så småningom bara ligga lugnt & stilla i ens gap.

Kursandet skall alltid avslutas med fika, hembakat eller köbekagor spelar ingen roll och under tiden så skall vi 4-beningar passivitetstränas.

När vi var klara fick brorsan komma ut ur bilen och vi fick dra en stund till skogs, därefter var det min tur att sitta ensam i bilen. Jag "pratade" lite med Zico som oxå satt i sin bil men sedan vilade jag mig tills MOR & Walle var tillbaka efter att ha kört rutan ett par gånger (vad nu rutan är för konstighet... men det lär jag väl få vetskap om så småningom). Ganska så bra hade Walle tydligen fixat den och det var ju positivt!

Bilder från kvällen. Inte lätt att fånga aktiva valpar:


Karin var lättare att fånga:

... och Lotta & Pärla med:

En annan sak jag tänkte på idag, undras om Pärla skall bli draghund när hon blir stor?:

När jag hade vilat en stund efter att vi kommit hem så tyckte MOR att jag betedde mig lite konstigt, jag tuggade och tuggade men hon hittade inget i min mun förräns efter en liten stund. Ha ha, det var den här lilla valptanden som hade gömt sig mellan min underläpp och tandköttet (det är ingen karies där i högerkanten, MOR har kollat noggrant):


Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Nu ska du se att tandfeen har kommit i natt Beck! Frägan är bara om det skall betalas i mynt eller i levergodis eller nåt? Du får berätta senare.

Postat av: adelia

Så bra träning du fick Beck med alla andra valpar...oj oj du måste ha sussat gott i natt iaf;)Hoppas tandffen var då men som sagt kanske nåt annat smarigt under som väntade"haha"

Hälsa matte att vaderna inte var mina;)men vi kan allt låtsat det iaf..ha en bra dag nu med massa bus o skoj..här vet vi inte ritigt vad som händer idag,men tar dagen som den kommer...kramkram

Postat av: Ingela

Herre Gud!!!!! Vad du är fullbokad med alla möjliga kurser och annat hur orkar du????

Glöm inte att ta det lugnt mellan alla kuligheter.

Väntar spänt på vad tandfen kom med till lille Beck.Jag längtar tills våren då jag förhoppningsvis har fått en liten valpis jag med så vi kan ha lika kul som ni har.Ha det gott

Kram Ingela

2009-08-20 @ 07:15:27
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Nu ska vi se om det funkar att kommentera idag. Jag har varit "avstängd" härifrån i två dygn. Har försökt och försökt men ingenting gick fram. Snyft. Ni har mycket kul för er i alla fall både Beck och Walle (och MOR).Fin tand! Spara den. Tror Matte har kvar en av mina bebiständer någonstans.

2009-08-20 @ 09:39:37
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Susanne o Pebbels

Valpveteran var något nytt :DVerkar som att ni hade en superbra träning med Beck.

Hälsa Beck att tandfen brukar komma med en köttbulle eller ett ben om man lägger tanden under sin hundkorg på natten. ;)Kramis

2009-08-20 @ 10:37:00
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Elliot

Jag har oxå kvar några av mina små gulliga valptänder i en liten burk.Fattar inte riktigt att dom kan ha suttit i MIN mun=)

kramizar

E

ps.aha,nu förstår jag;Det var dom som håller i snöret som var "gamlingar"(lr veteraner) haha!!!

2009-08-20 @ 10:52:50
Postat av: Helena & Tina & Vilja

Oj va din MOR hinner med lydnadskursande med Beck och med dig och så jaktträning!! Inser just att det blir väl så som jag har det nästa vår :) Hur ska vi hinna jobba?? Borde få bli lyxhustrur och hundtränare på heltid :) Kramen

2009-08-20 @ 12:29:54
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Helena & Tina & Vilja

Nu till våren ska det ju vara inte nästa vår :)

2009-08-20 @ 12:31:28
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Veteranvalpsinstruktör

Hej Beck och Walle!

Väldans viken rolig matte ni fått - en äkta RRK! Jag kallade henne "fjantig", men det är samma sak som en "riktigt rolig kärring" :)

Tass&Kram

Heléne

PS. Fin bissing. Men om tandfen köper den mot godis, så kan ni ju inte spara den ???? Ifall nu inte tandfen tillhör hushållet .... tänkte inte på det!

2009-08-20 @ 13:36:36
Postat av: Karin och Wilma

Åh vad mysigt med valp (man glömmer ju lätt bort det jobbiga :-) Vi fick göra lite inkallningsövningar på klickerkursen jag var. Den gick ut på att lära hunden dutta i handen och få godis. När den sen är på avstånd och tittar till på dig kan du snabbt sträcka ut handen och hunden springer och duttar. När hunden har fattat att den ska dutta i handen så kan man börja att skicka den mellan två personer, sen mellan tre personer och på olika avstånd.Jag hittade aldrig en enda valpbissing när Wilma tappade sina. Hon måste ha satt dem i något smaskigt och sen tappat dem :-)kram

2009-08-20 @ 14:56:37
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.sek
Postat av: Karin och Wilma

Hm... skrev just en lång kommentar om en inkallningövnign vi gjorde på klickerkursen :-( Jag kan skriva igen om du är intresserad :-)Vi hittade aldrig några bissingar när Wilma tappade sina :-)

2009-08-20 @ 14:59:09
URL: http://karinochwilma.bloggagratis.sek
Postat av: adelia

Godmorgon på er;)

Fredag och helgen är i antåg...Hoppa sni mår bra hela flocken..Min matte har satt upp mig på en lista i väntan på vatten rehab inomhus men en Vatten Walker,,men det är vänte tid så 6-8 v innan jag får komma ,typiskt..Men då kör vi lite i sjön så länge men matte försöker att strecha mig o det är ju bra..Det är ju festval v här o idag är det lite marknad på stan och jag tror min matte ska gå med mig där:)Hon brukar göra det på fm för att träna att gå i trånga utrymmen m mig,,,ojoj folk blänger på oss men jag har bara ögon för matte...Sen brukar hon åka in till kvällen och gå på sina festligheter..och jag sussar då säkert så gott..Ha en kanonbra helg på er nu alla..nosisar ffrån mig och matte skickar mängder av kramar;)

Postat av: Agneta & Tyra

Ja, nog är ni lyckliga som kan vara ute och träna!! Kul verkar ni ha dessutom och bra går det! Härligt! Här är det förkkylt ff, jag var och la ut ett fält igår med 10 dummisar som jag tänkte att hon skulle få jobba länge för att få in...... det bara blåste till så var alla inne!!! Vilken fart hon hade, syntes att hon hade "uppdämd" engergi he heee. Avslutade med dubbelmarkeringar med skott samt en dirigering med störningsmarkering med skott. Allt gick jättebra men jag var helslut!!!! Tyra ville dock inte hem då vi var klara men jag sa att jag orkar inget mer så då hoppade hon in i bilen.Kram/Agneta

2009-08-21 @ 07:56:36
URL: http://www.nogg.se/tyra

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback