FARS födelsedag...

... till ända!

Vi tog oss alla lite sovmorgon idag, vaknade först 08.50. MOR & jag gick ut på en liten morgonrunda, sedan blev det sång och paketöverlämning till FAR. Han blir som ett litet barn när han skall till att öppna paketer. För alla er som inte riktigt känner min FAR så är det böcker & film som intresserar honom allra mest. Så hann fick en film om Malmö av mig, av MOR & LILLMATTE fick han Hetsjakten med Clintan + 6:e säsongen av Bläckfisken.

Eftersom att FAR har slutat att fylla år för andra (utanför familjen) så kunde det ju egentligen vara lite stökigt här hemma men så tog 2-beningarna ett gemensamt beslut att städa och göra fint. Jag gillar egentligen inte när det är så undanplockat så jag hjälpte till och gjorde det lite hemtrevligt direkt, dvs jag spred lite av mina grejor omkring mig.

Halv 4, ringde MORS mobil och det var Marie & Lakkan som var på ingång. Vi gjorde oss klara och begav oss neråt. Jag hade så bråttom ner, LILLMATTE hade hetsat mig lite innan om att jag skulle få träffa Lakkan och då är det svårt att höra att MOR säger att jag skall ta det lilla lugna. Det blev rätt många backningar över gården innan vi kom fram till trapporna ner mot mötesplatsen. Hade jag inte skärpt mig så hade träffen hängt löst, så som tur var gjorde jag det. Jag tvekade lite idag innan jag hoppade in till Lakkan men lockades sedan in med en smarrig köttbullsbit. När bilen stannade så var vi på Spillepengen och det gick ganska snabbt upp för backen och sedan drog vi iväg som två raketer ut på fältet. MOR försökte smyga iväg ett par gånger för att placera ut en and utan att vi skulle lägga märke till det, men det gick inte så bra... både jag & Lakkan hade rätt bra koll. Vi fortsatte sedan busandet över hela fältet ner till hundkyrkogården där det for upp en massa kaniner framför snudorna på oss. Jag stannade direkt på MORS stoppande, Lakkan drog efter tills Marie uppfattade vad som stod på och sedan kom även hon tillbaka direkt på Maries kommendering.

När vi var halvvägs mot den utplacerade anden så stoppades vi. Jag dirigerades först ut och det gick nästan spikrakt, upptaget blev bra men jag släppte sedan anden ett par gången på vägen in vilket givetvis inte var lika bra. Istället för dirigering blev det sedan lite kortare markeringar där allt funkade utom hemleveransen. Då blev MOR lite sur på mig. Jag fick sitta en bra stund och bara hålla anden. Sedan åkte kopplet på och anden placerades en bit ifrån oss och sedan sprang vi ut tillsammans och precis innan vi nådde anden så sa MOR apport och då gällde det minsann för mig att vara snabb för annars fick jag inte ta den med mig. Vi gjorde detta ett par gånger tills jag fattade galoppen (anden). Sedan var det Lakkans tur innan jag fick hämta några markeringar igen. Dessa gånger var MOR borta ur min syn när jag plockat upp anden och då jäklar blev jag så nervös att jag glömde att tänka på att släppa anden, jag hade bara en sak i huvudet och det var att hitta MOR och då jag fann henne lämnade jag t o m av jättefint av ren glädje och som det belönades. Undrar varför jag ibland glömmer bort att bra arbete alltid lönar sig!!!!

Jag blev därefter uppbunden en stund för att MOR skulle hjälpa Marie med att köra lite "lösrulleträningssök" och då hade det inte varit så lämpligt att jag hade försökt hjälpa Lakrits att hitta MOR. Men det var kul att sitta och titta på hur Marie & Lakkan jobbade tillsammans. Sista biten fram till bilen fick vi återigen busa på.

Följande bilder har jag snott från Lakkans blogg för så klart laddade MORS batteri ur redan då första kortet skulle tas. Här sitter vi och kollar på den fina ustsikten ner mot Spillepengens skjutbana:

Här sitter jag och begrundar mina "synder":

Här sitter Lakkan stolt:

På hemvägen frågade MOR Marie om hon ville stanna på middag och det ville hon gärna. Eftersom att vi inte nyttjar vår p-plats förtillfället så kunden den användas av Lovis. Marie passade på att tvätta bilen medan jag & Lakkan följde med MOR upp. Lakkan var lite olycklig i början men det gick snabbt över. Vi fick lite mat och sedan höll vi full koll på MOR medans hon fixade till lite potatisgratäng med stekt fläskfilé och vitlöksbröd. En gudomlig doft spred sig... synd att man inget fick smaka och inte av denna heller senare:

Tårtan hade Marie bakat till FAR dagen i ära och det var inte lite FAR satte i sig... men en liten bit sparade han tills imorgon.

Sedan pysslade vi alla med lite olika saker under kvällens gång. Jag & Lakkan busade med Hälge som fick utså en tuff behandling men han överlevde det hela utan en skråma:


MOR & FAR såg på handboll och Marie kollade insidan på sina ögonlock en rejäl stund. Jag & Lakkan fick oxå följa med LILLMATTE och hennes kompisar ut på en promenad innan Marie vaknade och ville bege sig hemåt.

Det blir så tomt när ens kompisar åker ifrån en,  men allt roligt måste ha ett slut... så även detta.

Nu får det vara slutbloggat för idag... skall till Lomma och träna jakt imorgon bittiga och då måste man allt vara pigger.

Kommentarer
Postat av: Helena & Vilja

Jag trodde först att jag fått reda på hur Marie skaffar alla kaninskinn....tills du skrev att Lakkan vände och kom tillbaks (utan kanin vad jag förstår) :-)

Postat av: niño

Kaninflock framför snudan ha ha ha...

Underbart scenario! (o;

Att du löd MORs kommandot i det läget Walle, väldans bra gjort måste jag säga, själv har jag svårt att höra matte i sådana lägen... känns som om jag bara kan (vill) använda ETT sinne i taget då.

Niño

2009-01-25 @ 12:50:42
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: lotta, Juni o Cola

roligt besök ni haft förstår att det nu blir tomt.jaktträning imorgon med!! herreguud, vilka duktiga typer ni e;)

2009-01-25 @ 15:22:47
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Lakrits

Fniss. Kanske ingen dum idé att jag skaffar skinnen helt gratis i fortsättningen. Fast Matte vill nog helst ha dem färdiga för användning kan jag misstänka. Och det vete tusan om jag vill heller för det roligaste är ju jakten. Att ta ihjäl dem är jag inte alls bra på. En gång fick jag fatt i en kaninunge men jag släppte den igen för den sprallade så o jag ville ju inte riskera att ta för hårt i den.

2009-01-25 @ 17:56:37
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Agneta & Tyra

Godkväll! Fin dag ni haft med andjakt och kaniner i massor! Hoppas Fars födelsedag blev bra! Vi hälsar och grattar!



Vi själva har inte gjort ett jota här idag, bara varit ute på kortare promenader. Alltså en jättelugn och skön dag!



Kram



Agneta

2009-01-25 @ 19:38:28
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Det är kul med födelsedagar. Jag håller med dig Wallander: det ska inte vara fööör fint runt omkring sig. Tänk att du fick träna med en riktig and!!!!

2009-01-25 @ 20:27:48
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback