ÄNTLIGEN...

... har MOR insett att jag INTE vill hålla på med lydnadsgrejsemojsande, tänk att det skulle behöva ta så lång tid!!!!

Men klok som MOR än dock är så har hon nu kommit fram till att JAG inte skall behöva utsättas för sådant som jag inte vill bara för att hon tycker att det har blivit roligt med tiden.

Det är ju inte det att jag inte kan momenten, jag kan t.o.m tvåans men jag tycker att det är så förbaskat tråkigt.

För att avsluta "lydnadskarriären" lite snyggt, så bestämde jag mig för att inte nolla på något moment, vilket jag trodde MOR skulle glädjas över. Så här i efterhand så kan väl även jag tycka att jag kunde ansträngt mig lite till, men gjort är gjort och går inte att ändra på.

Platsliggandet fick jag ett 1/2 poängs avdrag på för att det gick långsamt nedåt (9,5). Dagens enda 10:a kom på tandvisningen. Friaföljet, var jag ej riktigt med i svängarna på, sneda sitt blev det oxå och lunkande på språnget (6,5). Läggandet under gång släpade jag på i starten men det blev i alla fall inget SITTLIGG (8,5). På inkallandet så lunkade jag fram i sakta mak och 1 meter från MOR så fick jag en oemotståndlig underbar doft i näsan som jag bara var tvungen att undersöka närmre och det innebar att MOR var tvungen att använda ett rejält DK för att jag skulle komma ur dimman som jag gått in i (5). Ställandet gick bra, krävde ju inte så mycket energi, tog bara några extra steg (9). Nya apportbockar tycker jag inte om så MOR fick trycka in den lite men sedan höll jag den så fint så fint tills jag fick lova att lämna tillbaka den men vad gör MOR då? Jo hon klappar mig på bröstet innan momentet var slut, så klumpigt alltså! (6). Sedan placerades jag framför hindret och hade precis börjat förbereda mig när domaren säger till tävlingsledaren att höja hindret. Shit vad högt tyckte jag... och då hoppkommandot kom så var jag bara tvungen att GÅ fram och kolla för att kunna konstatera att jag nog skulle klara höjden, så jag hoppade och sedan GICK jag fram emot MOR, men så kom den där gudomliga doften för mig igen och återigen gick jag in i dimman som var tjockare denna gång, vilket innebar att inte ett DK räckte (5). Domaren blev inte speciellt impad av det hon fick se av mig idag så helheten blev bara en ynklig 5:a. Det hela slutade alltså med 148,5 points och ett 2:a pris.

6 starter, ett 1:a pris & fem 2:a pris, ja det var vad det blev i min "lydnadskarriär"!

Nä nu går jag och gör det jag tycker mest om... Bye bye!

Kommentarer
Postat av: Enzo

Vad tråkigt att det inte gick bättre :(. Men jag vet hur det är. Man kan inte alltid vara på topp och man kan inte gilla allting. Men matte säger till mig att jag är världens bästa hund även om jag inte hittills varit världens bästa hund på prov... MOR tycker ju precis likadant om dig. Det är ju tur att våra mattar älskar oss för dom vi är och inte våra meriter :).

2009-05-02 @ 10:58:50
Postat av: Agneta & Tyra

Trist att ni inte hade kul tillsammans på lydnadsplan, det går ju inte om det bara är en som vill. Ni hittar säkert något annat som ni gillar att göra tillsammans!



Jag har inte läst den boken, satt nu en stund, åt lunch och läste en tidnig på altanen. Tyra fick ett stort märgben men det var för varmt för henne att ligga och gnaga nå länge så nu har vi gått in igen.



Gillar Wallander jakten då?



Kram



Agneta

Postat av: Carina

Jag tror att om MOR struntar i lydnaden nu över sommaren - hon kommer ju dessutom ha fullt upp med Beck nu ju - så kommer du gå rakt in i lydnadsringen i höst och plocka din etta! Utan att träna så mycket inför det....bara för att du tycker det är så förbaskat kul! Å för att få hela MOR:s uppmärksamhet. 'ler' Det gissar iaf jag på. Men njut först av en lat skön sommar ;-)

2009-05-02 @ 17:07:29
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Ia & tjejerna

Kelly hälsar att det är bra om du vilar ett tag för snart kommer du inte få en lugn stund, men desto mer lek.

Och när sommaren är över kommer du längta efter att få komma bort och träna/tävla lydnad med din mor.

2009-05-02 @ 19:00:59
URL: http://kellybrown.blogg.se/
Postat av: lotta med Juni o Cola

ta lite semester ni 2 så kanske det blir roligt igen...eller inte..alla kan ju inte tycka lydnad e kul..finns ju mycket annat att göra tillsammans:)

2009-05-02 @ 19:37:35
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Carina Lizzi & Toss

Hejsan Helene

Jag lider med dig men se det positiva, ni har vågat starta några gånger. Kan säga att jag känner likadant med jakten med Toss , vi lyckas inte alls där och nu lägger vi ned den biten för stunden. Kommer väl igen något annat år. Man får bita ihop och komma igen. Och vad jag förstår så kommer det snart en Beck eller hur?? Tror att Vallander behöver lite konkurans om matte, så blev det för Lizzi då Toss kom hem till oss och då blev det lite roligare med Matte. Allt går upp och det går ned.

Vi tänker på dig och hoppas att du snart tycker det är kul igen.

Mvh Carina Lizzi & Toss

2009-05-02 @ 20:54:20
URL: http://www.charminglizzi.com
Postat av: Helena & Tina & Vilja

Håller med om alla tidigare kommentarer! När det blir konkurrens om MOR så kanske lusten kommer hos Walle.....men kanske inte och då är det ju tur att vi trots allt älskar våra små telningar för dem de är och inte för det de gör :-)Men jag förstår din besvikelse.......jag känner ju lika med jakten även om vårt problem inte är att Vilja inte tycker det är kul utan att hon tycker det är för kul så hon glömmer bort att samarbeta :-)

2009-05-02 @ 21:41:51
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Helena & Tina & Vilja

Hade först tänkt vara klar med tvåan tills i början av juni men det blir nog något senare. Med en hel del hjälp så funkar i och för sig momenten men det är en bra bit kvar för att det skall vara tävlingsmässigt :-) Kram

2009-05-02 @ 22:07:52
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Lakrits

Kanske kunde du ansträng dig en smula mer Walle. Men gjort är gjort. Undrar förresten över en sak. Jag trodde det bästa du visste var att umgås med mig. Men det gjorde du INTE igår. Så vad är bättre än det bästa???

2009-05-02 @ 22:09:48
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Lena & Sigge

Halloj! Vad trist att ni inte fick fler poäng, trodde det skulle vara er tur nu men det verkar onekligen som om du Walle inte har lust med detta just nu. Vi instämmer i tidigare kommentarer och tror kanske att ni aldrig ska säga aldrig... Plötsligt kanske du smyger ut på en lydnadsplan och tycker att det är roligt igen...Sigge kan intyga att den träningen plötsligt blev rolig efter det lååånga uppehållet när hans tvåbente lillebror kom så en fyrbent lillebror kan mycket väl ha samma effekt. Men om inte så gillar vi er lika mycket ändå och hänger gärna med er på promenad eller någon annan aktivitet istället för lydnadsträning!

Kramar och Nosgos från Lena & Sigge

2009-05-03 @ 14:39:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback