Blev det någon apporteringsträning...

... för mig eller inte idag?

Jag fick komma av bilen i Lomma, ja linan oxå..., då tänkte jag att det finns kanske ett litet hopp ändå även om det skulle bli i "fågenskap".

Vi blev ganska många träningskompisar idag, förutom mig så var det Bell, Spot, Isa, Sandy, Vira, Kid, Tess, Lakrits & Elliot.

Vi började träningen med lite mingelgång, sedan inkallning från att alla fyrbeningar satt huller om buller tillsammans. MOR stannade kvar hos mig tills det var min tur att bli inkallad (av säkerhetsskäl sad det). Inkallningen fixade jag hur bra som helst.

I nästa moment kom dummiesarna med. Alla två- & fyrbeningar gick långsamt framåt och varje matte fick kasta ut en kanindummie var på vilket håll dom önskade. Sedan fick vi sitta på en lång rad, en efter en skickades dom som satt till både höger & vänster om mig och då tänkte jag, "Ok, då får jag nog inte hämta någon dummie idag", men så hör jag tillslut Margaretas ljuva stämma:  "Helene, skall du skicka Wallander". Jag hör hur MOR tar ett djupt andetag innan hon skickar ut mig. Jag sticker iväg ut fort som attan (för att ingen skall ändra sig), hämtar dummien och kommer tillbaka till MOR, närmre än jag någongång gjort förut (tror jag).

När det var dags för dagens sista moment, viltapportering, så delades vi upp i 2 grupper, en "elit"- & en "slyngelgrupp". Jag kom såklart i "elit-gruppen", ha ha skojade bara. Nej, naturligtvis hamnade jag i slyngelgruppen tillsammans med Lakrits, Isa fick tyvärr vara med i vår grupp för att hennes matte Ulrika skulle lära våra mattar hur de skall lära oss slynglar "att veta hut" och Bell & Spot fick vara med för att jag tror att Margareta ville ha ett extra öga på oss. Ordet NEJ verkar komma att ha en helt annan betydelse för mig framöver (om MOR lyckas med sin hemläxa). Denna NEJ-träning skall förhoppningsvis innebära att jag skall förstå att när MOR säger NEJ så skall jag inte fortsätta med det otillåtna som jag påbörjat. Efter NEJ-genomgången så blev det så äntligen dax att viltet placerades ut. De rutinerade killarna Bell & Spot fick börja, sedan skiftades vi andra 3 om. JA, jag fick oxå :-). Jag springer ut bra, hittar det jag söker, sätter fart tillbaka till MOR, men vill INTE lämna det ifrån mig, därför är det säkrast att släppa viltet en bit bort (detta har oxå något med min dominans att göra, vad nu det är!!!). När jag inte apporterade så satt jag lös, med MOR vakande som en hök över mig och det fungerade bra. När vi körde hem 2.5 timme senare fick jag ytterligare beröm av MOR som sa att jag varit jätteduktig kille idag.

Jag måste hålla med om att det är betydligt mycket trevligare när kommunikationen mig & MOR emellan är som den var idag jämfört med när jag "slynglar" för mycket.

Vi kämpar tappert på jag & MOR, hur långt det sedan räcker får framtiden visa.


MOR kallar, nu skall jag SLYNGEL WALLANDER få min efterlängtade kvällsmat. 

 


Kommentarer
Postat av: Elliot

Ja o matte blev jätteglada när du var så duktig idag=) Vi såg redan vid inkallningen att detta nog skulle bli en bra dag för dej o din Mor
kramizar från
Elliot

2007-12-02 @ 18:54:38
Postat av: Wallander

Elliot, hur såg ni att det skulle bli en bra dag, berätta... kan ju vara bra att veta tills en annan dag.

Men tyvärr lär det nog dröja tills vi får träna ihop igen, "Elit-klassen" där du verkar ha funnit din plats verkar lite väl långt borta för min del.

Postat av: Slyngel Enzo

Jaså, du har också råkat ut för NEJ-ordet..... Jag hörde det ordet diskuteras väldigt mycket igår när vi var på vår "specialare". Det tittades i videokamera också och pratades en massa om hur matte är NÄR jag kommer till henne. Det stundar tydligen nya rutiner där. Göran och Bea har sagt till matte att jag inte är en kille som gillar att man pelar på mig (utom när jag vill det själv). Matte får inte heller hålla på och fånga in mig när jag inte kommer ändå in till henne. Låter klokt tycker jag. Visst är det mycket roligare när man känner att man kommunicerar med varandra och inte kämpar mot varandra? Ska försöka vara lite mindre slyngel och lite mer samarbetsvillig, trevlig flat-kille i sina bästa år. Är du också med på den Walle?

2007-12-02 @ 19:27:39
Postat av: Lakrits

Alltså jag tycker du var jätteduktig idag Walle. Jag busade däremot ganska mycket, inspirerad av Isa...hon kan många bustrick hon! Dessutom var vi så många och då blir jag alltid mer ivrig...mer än vanligt alltså. Nåväl, matte var ju inte så sur över det egentligen, det var värre när jag drog hemmavid i skogen igen. Mer än den trista historien på min blogg...har ingen lust att ta det hela igen...

2007-12-02 @ 19:40:34
Postat av: Wallander

Enzo, det var inte bara NEJ-ordet, jag blev dessutom nedtryckt i backen, där jag skulle ligga helt passiv och avslappnad tills MOR beordrade upp mig igen och då var det absolut förbjudet att skaka av sig "obehagligheten" däremot skulle jag följa MOR oavsett hur hon gick, framåt/bakåt/åt sidan. MOR fick bara använda två bestämda ord: NEJ eller RÄTT. Jag förstår ännu inte riktigt varför jag skall "utsättas" för detta men det har ju så klart att göra med mitt rymmande. Med tanke på min & MORS braiga kommunikation idag så är jag beredd på att satsa allt.

Jag hänger på ditt förslag Enzo, mindre slyngelbus & mer samarbetsvillighet.

2007-12-02 @ 20:38:45
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Wallander

Lakrits, det gick väl bra för mig idag för att jag nog inte trodde att jag skulle få göra något men så fick jag det i alla fall och då tänkte jag att denna chans kunde jag inte oxå sabba.

2007-12-02 @ 20:55:38
URL: http://wallander.blogg.se
Postat av: Enzo

Walle, det låter som om du går igenom samma behandling som jag råkar ut för. Matte och Margareta har låååååååååååååånga telefonsamtal och jag undrar om de pratar ihop sig på något vis om hur vi ska hanteras???????

2007-12-02 @ 21:02:34
Postat av: Wallander

Enzo, det finns nog stor risk för att dom gör det... vi får nog se upp framöver.

2007-12-02 @ 21:26:05
URL: http://wallander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback