Onsdag igen = ...

... träning.

Idag var 4:e gången och alla moment är nu genomgångna.

Idag fick vi träna på ställande under gång, här skall man stanna direkt, alltså inte ta några extra steg. Här fick vi lite hemläxa. Sedan fick vi träna apportering, dvs ta & hålla apportbocken i 7 sek, alltså inte som vi tränat apportering tidigare, dvs att jag sprungit ut och hämtat dummiesar (men inte kommit tillbaka). 

Vi fick träna på lite sådant som vi tränat på tidigare oxå så klart. Istället för linföring fick träna på fritt följ. Det gick bra ända tills Karin O bad MOR kasta iväg min nya roliga repboll för att fånga min uppmärksamhet. Jag hämtade den, var på väg bort mot MOR men då fick jag syn på Bell, Spot & Isa och satte fart mot dem. Men tro det eller ej jag ändrade mig och sprang på andra hållet igen. MOR fick muta mig med en baconbits för att jag skulle komma tillbaka (utan repboll).

Platsliggningen, tandvisningen & inkallningen, det är moment som jag verkligen behärskar bra.

Våra instruktörer Karin & Karin, tyckte att dom kommit på en lysande idé, dvs att vi nästa onsdag skall "tävla", träningstävla alltså. Kan kanske inte hålla med om att det var en så lysande idé, men om jag inte ställer upp så blir det ingen träning alls för min del och det behövs kan jag lova.

Vi får väl ligga lite hårdträning nu fram tills på onsdag nästa vecka.


Kommentarer
Postat av: Nelson

Hej Walle,
Så du tränar också "riktigt" på onsdagar. Vilken klubb e du med i? Visst e det svårt att veta vad dom egentligen vill o menar att vi ska göra? Min Matte kan nog inte stava till ordet konsekvens:( Snart vill dom väl att vi ska gissa oss till saker o ting. Nej du, nån måtta får det vara! Sen o andra sidan e det sååååå kul när man får beröm o godis/boll så visst försöker jag göra mitt bästa!
Ha det bra o sov gott

Postat av: Lakrits

Inte för att vara bjäbbig men det var 5e gången. Tyvärr näst sista, tycker det är synd att kursen tar slut så snabbt.
Jag tycker det blir kul med sån där träningstävling. Det är ju inte på allvar ändå. Tycker det är bra att våra mattar får visa upp sig också så att de kan få hemläxor åt sig själv också och inte bara åt oss.

2007-10-04 @ 12:53:09
Postat av: Wallander

Nelson, jag är med i Lomma Brukshundsklubb. Alla andra kurser jag har gått tidigare så tränade vi på tisdagar, men denna kurs blev om onsdagar. Kändes lite konstigt från början men nu när man äntligen har vant sig vid det ja då är kursen nästan slut.
Klart att vi gör vårt bästa för det mesta, men ibland är det kul att reta lite gallfeber på MOR.
Igår när jag tog mig en liten xtra runda så morrade
kennelmamma Margareta åt mig, så jag vågade inget annat än att vända tillbaka.

2007-10-04 @ 22:28:20
Postat av: Wallander

Oj då Lakrits, jag hade visst räknat fel på gångerna, du har helt rätt, igår var den 5:e gången. Om det blir kuligt eller ej nästa onsdag lär ju visa sig.

2007-10-04 @ 22:31:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback