Appellplans...

... rapportering!

Idag fick vi:

Börja med uppvärmning/kontaktövningar, det måste man göra oavsett vilken träning man skall utföra.

Sedan fick vi träna på dagens huvuduppgift: Platsliggning under gång.
Denna träning började med att MOR kastade sig ned på knä samtidigt som hon gav mig kommandot ligg, detta för att jag så snabbt som möjligt oxå skulle lägga mig. Detta gick ganska bra, så oxå under gång faktiskt. 

Därefter fick vi hoppa hinder, 1:a hoppet gick ganska hyfsat, 2:a tog lite tid... jag såg inte MOR riktigt, hade strålkastarljuset nästan i nyllet, samt att det blåste så förskräckligt att jag inte hörde MOR säga hoppa förräns på 3:e försöket.
 
Vi fick sedan en välbehövlig vila, innan vi fick:

Träna platsliggning, alla på rad. Detta gick alldeles perfekt. Vi fick ligga i 2 omgångar utan att resa oss emellan. Detta moment avslutades med tandvisning.

Nästa moment blev att öva linföring med höger- & vänstersvängar samt helt om. Jag fick gå en sväng med Karin (Lennarts matte), det var så kul att jag t o m viftade lite på svansen, vilket jag gjorde lite granna med MOR oxå.

Kvällens sista moment blev Budföring, vilket innebar att man som hund på kommandot "MARSCH" skulle springa från sin förare till en hjälpförare och sätta sig fot vid denna. På samma kommando från hjälpföraren skulle man som hund sedan springa tillbaka till sin förare och sätta sig igen.  Det gick väl inte riktigt som det skulle för mig, på tillbakavägen så tog jag mig en tur bortom Lakrits,  jag kunde bara inte försitta chansen (dom sa att vi skulle träna tillsammans för att hon inte längre löpte, men ni anar inte hur gott hon fortfarande luktade). Men när Lakrits lämnat appellplan så fick jag en budföringschans till, denna förvaltade jag på allra bästa sätt.
MOR trodde att detta skulle vara helt omöjligt då jag inte tidigare ens hade hört talas kommandot MARSCH, men ack så förvånad hon blev.

Det känns som om både jag & MOR börjar tycka att det här är lite kuligt oxå.

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Jag tycker vi skötte oss bra ändå. I slutet försökte jag ge dig några pussar när min matte stod och tänkte på annat men det verkar inte ha påverkat din budföring negativt eftersom det lyckades sedan när jag hade gått. Jag är lite ledsen om jag sabbar ditt tränande Walle, det är verkligen inte meningen. Hoppas du inte är sur på mig.

Postat av: Elliot

Ja ibland tror jag att vi är lite underskattade av somliga....för nog tusan går det mesta över förväntan=D

2007-09-20 @ 14:21:11
Postat av: Wallander

Lakrits, känn det absolut inte som om du sabbar min träning och jag är absolut inte sur på dig. Jag förstår bara inte hur de andra kan låta bli att bry sig om dig...
Att MOR frågade om vi fick göra om budföringen när du lämnat planen, var bara för att hon ville se om jag kunde lyckas...

2007-09-20 @ 22:42:12
Postat av: Wallander

Ja du Elliot, vi får nog försöka se till att "dom somliga" börjar ändra inställning... dvs börja se att vi är skitduktiga.

2007-09-20 @ 22:44:09
Postat av: Guinness

Nyfiken i strut, öppnar man struten tittar GUINNESS ut. Vem är de somligs?

2007-09-21 @ 00:41:05
Postat av: Elliot

Det kan jag berätta för dej Guinness.Det är våra kräsna "mattor" å "moror",så de så!
Dumt är det i varje fall.

2007-09-21 @ 14:22:07
Postat av: Guinness

Jag tycker ni är jätteduktiga som lär er så konstiga och avancerade kommandon. De har kanske bara lite dåligt tålamod, det har jag också när saker och ting inte händer tillräckligt snabbt.

2007-09-22 @ 15:05:56
Postat av: Wallander

Guinness, det kan ligga något i det du säger...

2007-09-22 @ 21:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback