Klockrent...

... gick spårandet idag.

Det var riktigt roligt att vara tillbaka på Järavallen och inte minst att träffa Ingvar & Anita igen. Oscar satt i bilen, men jag var uppe och hälsade lite på honom när MOR var framme och gav honom en köttbulle.

MOR, Lena drog iväg ut i skogen för att få sig en lektion i ÖK-spårläggning av Ingvar. Jag & Guinness fick sitta kvar i bilen under tiden. När dom kom tillbaka så var det fikadax så klart, inte en spårträning utan fika, nä se det går inte för sig, på bordet dukades både det ena & det andra smaskiga upp.

Till Lena säger jag bara: Ettan kom, tvåan kom, trean kommer så småningom... hoppas jag i alla fall, för den hemmabakade sockerkaka nr 2 var himlans god.

Nog om fikandet och lite mer om spårandet:
Guinness fick gå ut först, jag fick snällt sitta kvar och lyssna på MORS & Anitas tjattrande en liten stund. Eftersom spåret inte var så där jättelångt så blev väntan kortare än vanligt. Jag hade skitbråttom fram till spårstarten, ville verkligen spåra idag. Jag släpptes så äntligen iväg, var ute och bara vände i återgången som var redan vid 1:a vinkeln, tog sedan vinkeln utan problem trots bloduppehåll, pinnade sedan på bra och resten var som rena transportsträckan. När jag hittade klöven, visade jag stolt upp den för Ingvar, MOR struntade jag i tills hon stod och viftade med en köttbulle, då fick jag offra mig...

I ÖK-spår ingår visst att domaren skall avlossa ett skott under spårningens slutskede. Raketer bryr jag mig inte om, inte heller smällande ljud som hörs för jämnan hemmavid. Men jag har ingen som helst aning om hur jag reagerar i skogen, nu måste jag/vi ut och träna lite på detta oxå, undrar om MORFAR kan ställa upp som "skjutare".

Kommentarer
Postat av: Elliot

Kul,men var har man fått reda på att det skulle vara träning på Järavallen kan man undra.För vi har bara sett ett mail om Fulltofta......
Annars hade jag oxå velat hänga med.....snyft....

2007-09-18 @ 15:30:48
Postat av: Wallander

Elliot, man har inte fått reda på det, jag visste det knappt heller. Jag & Guinness fick följa med, men anledning var faktiskt den att MOR & Lena skulle lära sig lite mer om ÖK-spårläggning & spårande. Jag tror varken att du eller din matte haft någonting att lära er där.

2007-09-18 @ 21:04:04
Postat av: Elliot

Kanske....kanske inte....men det är inte vare sig lätt eller ofta man har chans att ha någon stans att spåra överhuvudtaget....men men vi får väl leta på....i trädgården blir det ju lite fjuttigt...

2007-09-19 @ 13:27:49
Postat av: Wallander

Elliot, förstår att din trädgård inte är ett dugg bättre än "vår" M-park. Men förresten är ni inte längre med i ert "spårgäng"?

2007-09-19 @ 22:55:51
Postat av: Elliot

Nä det är slut i maj annars hade nog Ingvar varit där

2007-09-21 @ 14:23:40
Postat av: Wallander

Elliot, jag trodde bara att ni haft sommarlov och att ni satt igång igen...

2007-09-21 @ 23:18:35
Postat av: Elliot

Man får nästan inte vara någonstans när jakttiderna börjar.Dumt tycker jag.

2007-09-22 @ 14:04:02
Postat av: Wallander

Ja just ja, sånt skall det oxå tänkas på ju. Vi kanske skall ut och demonstrera för jaktfria viltspårszoner året om, vad sägs?

2007-09-22 @ 21:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback