Nu börjar jag...

... vänja mig med både det ena och det andra.

Jag blev lite förvånad när väckarklockan ringde imorse, kändes som om jag precis hade fallit in i nattens djupsömn. Men jag vaknade snabbt när jag fick höra att det var träning på gång igen.

Strax efter 9 åkte vi iväg upp till sjöarna. Vi hade knappt kommit ur bilen då Gert & Fender dök upp. "Just in time" dök Ingela & Johan upp med Tessie, Ronja och Milla.

Efter lite skitsnack 2-beningarna sinsemellan hade det dessutom både hunnit börja och slutat regna och när vi äntligen började träningen så tittade dessutom solen fram lite, bra tajmat!!!

Jag satt och observerade de andra när de jobbade på land ett bra tag. Dom såg ut till att ha väldigt roligt och jag blev mer & mer sugen. Detta observerade Gert så klart och jag fick hämta en dummie, vilket jag gjorde utan att göra bort mig. Efter ytterligare observationer så förlyttades träningen från land till vatten. Så himlans nyttigt att få sitta och se på hur man skall göra. Här klev Milla riktigt in i handlingen... vilken fart ut i vattnet den lilltjejen har, hon lixom befann sig på vattenytan som en vattenscooter den första biten. Jag fick oxå hämta i vattnet, första försöket var jag lite spooky när jag kom ut i vattnet men efter att Johan kastat ut ytterligare dummiesar så fattade jag mod och simmade ut, när jag kom upp på land släppte jag dummien och skakade mig, men tog upp den igen och sprang efter MOR och lämnade av. Försök 2 & 3 gick förvånansvärt bra, jag släppte inte när jag fick fast mark under tassarna utan satte fart efter en lockande MOR. Ni skall veta att jag skickades en riktigt bra bit från vattnet (MOR ville gå längre fram men hindrades, vad skulle det vara bra för tyckte Gert) och var sedan nästan dubbelt så långt ifrån vattnet när jag var på väg upp, men det fixade jag i alla fall. 4:e försöket blev lite misslyckat, men det var MORS skull faktiskt, hon skulle varit snabbare att ta emot när jag kom in. Men allt kan ju inte fungera klockrent så här i början.

Slutligen skulle MOR försöka dirigera mig till en dummie som Gert slängt ut som en störning till Tessie, men det gick inte så bra förräns Gert gav MOR ett bra tips om hur hon skall hjälpa mig på traven på bästa sätt. Kan ni tänka er att Gert fick mig att hämta den, jag brydde mig inte om att inte MOR var närmast :-).

Men den tuffaste matchen gick jag nog idag mot Ronja som mer än gärna lyfte bort svansen när jag (eller Fender) kom i hennes närhet, tack Johan för detta eminenta störningsmoment. I slutet av träning var jag väldigt fokuserad av henne, vad gör Gert då? Jo han säger till MOR: "Helene, skicka Wallander på denna markering". Jag håller koll på både Ronja och dummien och jag ser oxå hur 2-beningarna står där och tänker, vad väljer han. Mina kära bloggläsare, vilket val tror ni jag gjorde?

Vilken förmiddag vi fick uppleva idag, så himlans kul och lärorikt för oss båda. MOR var så glad & positiv när vi åkte hemåt och sa till mig gång på gång att jag var en duktig kille och att hon tyckte det var jätteroligt att se mig vara lite mer på hugget.

Tack för fågeln Johan & Ingela. Men Ingela vilken sorts fågel var det nu igen, råka/kråka/skata/korp/koltrast? Fråga Johan är du snäll... han vet nog! Så i eftermiddags blev det lite viltträning inomhus. Jag tog den gärna om MOR höll i den och sa apport och sedan bar jag gärna runt med den. Men när MOR skickade ut mig från köket ut i vardagsrummet för att jag skulle hämta den så ville jag inte gärna ta den. Men jag tror att jag får fler försök... kanske redan imorgon. 


Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Vad roligt det är när det går framåt med sådana stormsteg! Du fixar ju allt nu. Det är bra att MOR inser att du är till att lita på numera så du får börja visa framfötterna, eller framtassarna.

Postat av: Enzo

Ja, det var väl det jag sa! Klart du har en turbo inom dig, precis som polisbilarna. MOR ska bara lära sig att hantera turbon och inse att det inte är en Skoda hon är ute och kör jakt med :-)). Eftersom hon nu är så kass på att backa är det ju bara till att ge järnet framåt i stället. Eller hur Wallander?

2008-08-06 @ 10:07:42
Postat av: Wallander

Förhoppningsvis börjar det lossna lite, men vi har lång lång väg att vandra innan...



Turbo och turbo, nu behöver vi inte ta i så det ryker... men visst framåt skall vi fortsätta ta oss tillsammans.

2008-08-06 @ 14:54:28
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Ingela

På A svarar jag Kaja! ha ha ha jag umgås nog med Gert för mycket märker jag!



Har du provat att klicka Walle? Jag gjorde det med Tessie och äckel fåglar och sen bara lossnade det helt plötsligt..... som det kommer att göra för er jag ser det på er att det kommer bara att sitta där en dag alltihopa bara fortsätt träna så kommer framgången.



Hör av dig när du kommer hem från din underbara semester som vi inte är ett dugg avundsjuka på (bara helt gröna):) så tränar vi igen.



Förresten är Walle vaccinerad mot Rabies? för då kan du följa med till Danmark de har en massa Wt där Jag och Mia har tänkt att starta på prov så småningom där oxå.

2008-08-06 @ 22:49:31
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Vad kul att det gick bra igår. Vi var vid sjöarna idag och vi ska ju också vara med på kursen. Vi fick inträdesbiljett idag.

2008-08-07 @ 00:01:59
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: MOR Helene

Ingela, nej inget klickande här inte, har knappt en aning hur en sådan mojäng fungerar.



Walle är färdig vaccinerad men prov skall tas när vi kommer hem från semestern och sedan är det till att hoppas. Visst finns tanken på Danmark, men det måste ha lossnat med vilt för att vi skall kunna gå från tanke till handling. Men vi kanske kan pröva med lite vilt tillsammans på någon träning oxå?



Vi hör av oss när vi kommer hem brunbrända & granna med nyladdade duracelbatterier!



2008-08-07 @ 00:21:46
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Ingela

När ni kommer hem från semestern så ska vi nog ha en kurs i klickande tror att det kan funka för er.

Ha det nu så skönt på semestern så hörs vi när ni kommer hem.

2008-08-07 @ 10:17:19
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback