Trimmad...

... och tränad, det har min dag bestått av idag.

Dagen började med en lång promenix tillsammans med Tyrus & Camilla. Sedan åkte MOR & jag hem till Margareta och där blev jag ordentligt trimmad, öronen är finfina, halsen, svansen & tassarna likaså. Även om jag passade på att ta mina chanser att komma undan ibland (som t ex när Carolina kom ut ur sitt rum, då var jag ju bara tvungen att hälsa på henne) så njöt jag tillfullo innerst inne.

Från Margareta bar det sedan direkt av till Lomma för lite Tema-träning. Markeringar skulle tränas tillsammans med 6 för mig helt okända hundar +instruktör.

Det hela började inte så himla bra, instruktören sa ett par saker som gjorde att MOR & jag tänkte köra hem igen eftersom att vi inte riktigt passade in i hans syn på hur man skulle bete sig när man skulle börja markeringsträna utomhus. Men efter lite pepping från en del andra deltagare så stannade vi kvar efter att det diskuterats lite om att vi faktiskt var där för att även lära oss, hade vi redan kunnat allt så hade vi ju inte behövt vara där!

Naturligtvis så blev det litta konstigt på mina första markeringar, dvs när MOR gjorde som han sa, dvs inte ett ljud skulle komma från MORS mun. Men efter ett par misslyckande så gjorde MOR som hon brukar och då kom jag in och levererade nästintill perfekt (fast MOR får allt vara snabb med att ta apporten för jag håller inte fast den allt för länge).

Svårighetsgraden ökades efterhand, först var det EN markering som hamnade framför ett stort buskage, sedan hamnade markering inuti det stora buskaget och sista gången bakom buskaget. Alla moment utfördes 2 gånger. En extra svårighet blev det dessutom, en tik kissade framför buskaget, sedan förstärkte en hane detta men jag var fokuserad och tänkte äsch kissa det får jag tillfälle till sedan, bättre att använda tiden till träning!!!

När alla gjort sitt på denna station så förflyttade vi oss en bit och fick pröva på dubbelmarkeringar med vilt eller dummiesar. Jag prövade med vilt vilket jag inte skulle ha gjort, för om man inte direkt tar vilt så skall man tydligen inte träna på detta heller (undrar hur man då skall lära sig? Javisst ja, det skall tränas hemma i vardagsrummet).

Sista övningen för dagen var lite annorlunda... jag satt och väntade på apportkommandot efter att en markering var kastad, men istället för att få hämta in den så sa MOR "FOT" till mig och så skulle vi plötsligt gå på andra hållet en bit för att sedan vända och gå tillbaka till utgångsläget och därefter kom apportkommandot. Detta var lite svårt, jag hade inga problem med att vända med MOR och gå fint tillbaka och jag sprang ut fint men jag fick lite trötthetsproblem, hjärna var lite avtrubbad, jag kom inte riktigt ihåg vad jag skulle hämta... men med lite hjälp så friskades mitt minne upp och då gick hela proceduren bra.

Jag fick mycket beröm av MOR för att jag hela tiden satt stilla och försökte inte knalla en endaste gång. Men vi har mycket att träna på hemma i vardagsrummet, snart får väl grannen oväntat besök för parkettgolvet lär väl snart vara uppslitet.

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Usch...blir helt matt när jag läser. Vilken tur att mitt ben inte tillät att vi kom till den träningen för du vet ju hur jag är. Jag hade säkert tagit några varv och det verkar inte så kul med den instruktören. Dessutom har ju matte ett himla humör och om någon hade haft en mssa synpunkter så hade hon nog hållit sig lugn en stund men inte i evighet och hu...vill inte tänka längre.

Tycker det verkar lite knepigt måste jag säga. Alla är väl nybörjare, hur ska man kunna bli bra om man inte får hjälp på vägen?

Du, ska vi träna tillsammans i vardagsrummet? Eller kanske inte. Har mycket bättre förslag på vad man kan göra i vardagsrummet nämligen pussas och leka "vem kan gapa störst" leken.

2008-02-11 @ 08:44:26
Postat av: Elliot

Kan bara konstatera att man ju inte fötts till ett proffs =( Synd!
Vad ska man göra om man inte klarar detta med en gång?Lägga sig ner o dö?!

Måste säja att det verkar "lätt"äckligt att träna med döda fåglar/vilt innomhus....

2008-02-11 @ 08:57:20
Postat av: Sara & Salsa

Nu hittade jag hit också! Fem minuter läggs till mitt bloggande, haha. Ha det gott!

Postat av: Wallander

Elliot, har man ingen trädgård så får vardagsrummet duga... tror inte att det är så uppskattat av andra om vi tränar i M-parken!

2008-02-14 @ 00:12:01
Postat av: Wallander

Sara & Salsa, himla kul att ni tittade in. Visst är det härligt att läsa om allt kul som händer i på andras bloggar. 5 minuter här & 5 minuter där blir lätt till timmar, men vad gör det när man har skitkul?!

2008-02-14 @ 00:15:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback