Äntligen så...

... hände något roligt och inte lite roligt utan mycket roligt.

Kl 9 åkte jag & MOR iväg, vi styrde kosan mot Ängelholm för att möta upp brorsan Enzo med matte på McD för att vi sedan skulle ta följe på dem till Munka Ljungby där vi skulle träna tillsammans i skogen.

Vi fick sitta i bilarna en stund först medans 2-beningarna strukturerade sig en bra stund. Sedan gick dom iväg ett litet tag, jag såg att MOR tog med sig dummiesarna och fattade ganska snabbt att dom gick ut för att placera dom i skogen. När de kom tillbaka så släpptes vi ut ur burarna och gick en bit in i skogen där vi fick börja med vars ett par enkelmarkeringar. Min 1:a markering gick ganska bra även om det tog en stund innan jag hittade den under grangrenen, den andra missade jag helt och blev tillbaka kallad, den tredje spikade jag men så låg den oxå på öppenplats, den 4:e fick jag tillslut gå in och hämta inne i blåbärssnåret, jag trodde jag skulle kunna nå den utifrån men icke sa nicke.

Sedan blev det stadgeträning, vi fick gå fot tillsammans längre in i skogen. Där fick vi söka söka... visst jag hämtade dem jag skulle men inte med någon större entusiasm, men entusiasmen var desto större hos Enzo, vilken fart den killen har oavsett vad han skall göra, inte helt lätt att fånga honom på bild:

När MOR ansåg att jag sökt färdigt så fick Enzo fortsätta och då bestämde jag mig för att bli "Walle i blåbärssnåret":

Jag hade ingen riktig fart men avlämningarna är jag riktigt nöjd med.

Sedan blev det en stunds välbehövlig vilo- och drickepaus. Efter det så blev det lite viltträning, MOR hade tagit med sig ett par duvor. Vi fick börja med att träna snabba upptag och var man inte snabb nog så blev det inget upptag den gången och det gällde banne mig att vara på hugget på tillbakavägen istället för annars fick man komma tommunnad tillbaka och det hade ju varit lite skamset inför brorsans åsyn. Avslutningsvis fick vi göra ett par korta enkelmarkeringar och med lite "spring in till MOR med den"-pushningar så blev det lite fart och fläkt och på tredje försöket så behövdes det minsann inget pushande, jag gjorde ett ganska snabbt upptag och så tillbaka till MOR och tydligen så är det så det skall gå till för då blev det minsann jubel i skogen. 

Här kommer brorsan tillbaka efter ett snabbt upptag och jag måste säga att det ser ut som han gjort detta många gånger förut (men säker källa sa att så är inte fallet):

Efter ytterligare en drickepaus så fick vi hoppa in i bilarna igen och det var dags att bege oss hem till Enzos sommarstugerevir där vi fick vila medans 2-beningarna smörjde kråset.
Visst ser det väl gott ut, ett tag funderade jag på om jag skulle hinna ta mig en smakbit:

Jag hörde hur MOR flera gånger sa att pajen var attans så god (kul för henne ju...).

Enzo försökte charma till sig en bit av sin matte, men inte gick det bättre för honom heller:

Dagen avslutades med ytterligare ett träningspass, ett attans trevligt sådant vid/i vattnet. Jag blev väldigt impad av Enzo som gick ett helt felfritt fotgående fast att han fattat vad som väntade. Vi började med några enkelmarkeringar i vattnet sedan fick vi göra en enkelmarkering upp i backen med vattnet som en dragning bakom oss, detta gick jättebra. Sedan kastades en markering ut i vattnet men som inte fick hämtas förrän vi tagit en markering upp i backen först, detta gick oxå jättebra. T o m vattenavlämningarna gick helt OK om än med lite håll fast-kommenderingar.
Kolla här... jag hoppade och simmade faktiskt ända ut och hämtade dummien som Camilla kastat ut trots lite vågor: & strömmar:


Avlämningen då... jo den blev bra, MOR fick dummien men hann inte flytta sig och sedan ville jag absolut gå lite serpentingång och då blev hon ännu lite blötare vilket jag tyckte var skitroligt :-)

Vilket kasst av Camilla, vilken stadga på min ( fd vattentokiga) brorsa:

Allt roligt brukar ha ett slut, men idag fortsatte det faktiskt. Vi lämnade Enzo & Camilla efter en jätte jätte trevlig dag tillsammans och körde vidare till Höja där vi skulle hälsa på MORS arbetskollega med familj som nyligen flyttat dit. Vi hade först lite presentutdelning och sedan gick vi husesyn innan vi satte oss på deras underbara trädeck för att njuta av det fina vädret. Jag njöt inte så värst, jag har lite svårt för alla flugfän och jag tror banne mig att jag fick mig ett lite nyp av en geting oxå som jag försökte fånga (lite dumt gjort, tror jag undviker dom framöver). Även på detta ställe hade MOR tur hon bjöds på grillspett med diverse tillbehör, jag fick nöja mig med att bli matad + vattnad av Matilda (jag placerade mig strategiskt under hennes matstol).

Matilda är en riktig solstråle:


Vi har nästan varit iväg i 12 timmar, satte nyckeln i dörren 20.45 så inte konstigt att man var lite trötter, men det var det värt...

Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Åh vilken trevlig dag du Walle och Mor hade igår! Vilken härlig blandning av jobb, rekreation, god mat (nåja iaf för MOR)trevligt sällskap och vackra omgivningar! Kan ju inte bli så mycket bättre. Vi hoppas på detsamma nu i helgen på vår kennelträff i Bredavik.

Postat av: Enzo

Tack för en jäääääääätte mysig träningsdag brorsan! Det skadar inte med lite syskonrivalitet för det var ju attans vad vi skärpte till oss båda två. Jag ju döpt efter Enzo Ferrari och då får man ju leva upp till namnet och ha lite fart i sig :-). Du som är namne med en polis ska ju vara lite mer laglydig och hålla dig inom hastighetsbegränsningarna... Hi, hi, hi. Men igår tycker jag nog att det blev en och annan liten rivstart i alla fall. Så du har nog allt en turbomotor inom dig som du plockar fram när du triggas av en Ferrari. Apropå bilar, undrar om MOR fick nog av att backa igår när hon fick backa i nerförsbacke på slingrig grusväg med "stup" vid sidan?

2008-07-25 @ 11:44:01
Postat av: Wallander

Du Enzo... vi får väl göra om ett igen vet jag! Men jag tror inte att min MOR gärna väljer den vägen fler gånger, det borde banne mig vara förbjudet att köra med så stora husvagnsekipage där. Frågan är hur turisterna hittar vägen överhuvudtaget?



På tal om turbon som sattes på så tror jag att både du & din matte hade en bidragande faktor till detta.

2008-07-25 @ 12:41:02
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Enzo

Ha, ha, ha! MOR ska vara glad att vi hade innerkurva :-). De där tyskarna (och danskar fast de har inte så stora husvagnar/husbilar) ockuperar omgivningarna i juli-augusti. Men visst är det märkligt att de hittar så långt in i skogen.



Klart vi får göra om det! Matte tycker vi kan hälsa på er i Malmö också och få en promenad i era omgivningar för matte är helt bortkommen på vad som finns i Malmö (förutom Centralstationen) och jag har aldrig satt min tass där överhuvudtaget.

2008-07-25 @ 15:04:47
Postat av: Enzo

Förresten den där fågeln som bara dök och sedan vara borta. Det var en skarv säger matte. Lite läskigt med en fågel som bara försvinner så där tycker jag nog. Tur den inte snodde våra dummiesar och trodde de var ätbara.

2008-07-25 @ 16:27:22
Postat av: Wallander

Enzo, du & matte är jätte välkomna hit.

Du om skarven hade snott dummiesarna hade jag inte brytt mig ett dugg om, men hade den dykt upp precis framför eller bakom mig, ja vad som hänt då vill jag inte ens tänka på. Men vilken jäkel den var till att simma under vattnet.

2008-07-26 @ 00:09:47
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Åh vad kul dag ni verkar ha haft. Toppen. Såna dagar borde man få ha oftare. Det är inte dumt när Mor har semester, då kan det bli mycket roligt som händer.

2008-07-26 @ 22:36:28
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback