Fotgående & stadga

... i Pärup har stått på träningsmenyn idag.

Strax innan 9 mötte vi upp Guinness & Lena och hade samling bort till deras garage. Jag har aldrig tidigare åkt i deras nya bil, det var mycket högre att hoppa in och det gillade jag inte alls. Men när MOR gjorde en insats så hade jag inget val, väl inne så kom jag snabbt till ro.

Vi kom fram i god tid, jag & Guinness fick stanna kvar i bilen ett tag medans MOR & Lena försvann ett litet tag för att få lite info om vad dagens tematräning skulle gå ut på. Sedan var det dags för oss alla 14 ekipage att stifta lite bekantskap med Marie & Tonie innan allvaret började på riktigt.

Kameran kom fram först i slutet på förmiddagspasset, lite dåligt av MOR att glömma detta... skärpning till nästa gång om jag får be. Men när Andreas tog hand om kameran så fotades det mån ni tro, TACK Andreas!

Men jag skall nu försöka att återberätta vad som hänt under denna jättelärorika/jättetrevliga dag. Vi delades upp i 2 grupper, en grupp som gått igenom Barbro Börjesson-grunderna tidigare med Marie & Tonie och en med oss andra som var nya inför denna metod.

Här är Tonie som var vår instruktör under förmiddagspasset:

Vi började med att ganska länge träna på att våra mattar/hussar bara skulle promenixa omkring lugnt & stilla med oss i koppel och det var våran uppgift att ta kontakt med dom. Det gällde banne mig att hänga på förstod jag efter ett tag och sedan gick det riktigt bra.

Nästa övning gick ut på att Tonie gick omkring och lattjade med en boll som vi under inga omständigheter fick ta. Sedan fick våra mattar/hussar vars en boll som kastades in i mitten av ringen och vi fick sitta kvar när dom sedan hämtade tillbaka dom, inga problem.

Sedan blev det inkallning, 2 & 2 mot varann, detta har jag aldrig tidigare gjort men det gick bra ändå.

Därefter blev det  en "hälsningscermoni-övning", vi fick gå framåt tillsammans, blev beordrade att stanna kvar medans våra mattar/hussar hälsade på varann, no problems här inte.

Sedan ville Tonie se hur snabbt vi kunde "gå igång" och sedan hur fort vi kunde komma ner i lugnet igen genom att våra mattar/hussar bara använde sina kroppspråk. Har varken problem med det ena eller det andra om man säger så.

Slutligen så blev det en avslappningsövning och här är jag fenomenal säger MOR, 2 sekunder sedan är jag lugn som en filbunke.

Efter lunch och lite välbehövlig vila så var det dags för STORGRUPPS-övningar. Först skulle vi testas på hur vi uppförde oss när "Harmaskinen" var in action. Vi fick gå en "walk up" och stanna till precis innan haren sprang sin väg. Vi fick sedan sitta kvar medans våra mattar/hussar gick ifrån oss och då sprang harjäkeln förbi igen. Dessa moment klarade vi alla mycket bra (inga bildbevis ännu från em, kameran låg i MORS ficka igen till ingen nytta).

I nästa moment så dök den riktiga "Stampe" upp tillsammans med Marie:

Här är han på väg in mot alla förväntansfulla 4-beningar:

Vi fick börja med att gå runt honom och efterhand som han inte var så intressant längre fick "man" komma in och sätta sig i ringen. När vi alla var samlade runt honom och han började skutta omkring ja då var det många 2-beningar som nästan hade hjärtat i halsgropen, Marie hade nämligen klargjort för oss alla om vilken dyrgrip han var. En hund gjorde ett litet tappert försök till "kontakttagande" och några andra hängde på av farten men deras mattar/hussar var med på noterna så inget hände. Jag satt lugnt kvar och "Stampe" var helt oberörd när han en stund senare lämnade ringen igen.  

Sedan kom "Herr Vaktel" in i handlingen, han flaxade plöstligt till och flög iväg för att landa lite längre fram för att sedan springa och gömma sig i buskaget. Alla skötte vi oss exemplariskt... vilka tjejer & killar vi är.


Sista övningen för idag var att vi skulle samlas vid kaninburen som visade sig innehåll en massa kaniner. Först fick vi bara sitta och titta när de kom ut ur sitt hus och sedan gå ett varv runt buren. Även här var några mer intresserade än andra.

Dagen avslutades sedan med MYS/nedvarvning och genomgång av hur vi tyckte eftermiddagens övningar fungerat.Vi var alla supernöjda och hoppas så klart på en uppföljningsgång, vi som inte fick pröva på Maries "grillning" vill hemskt gärna göra det   :-)

När Marie & Tonie sa TACK för idag SLUT för idag var det dom 2-beningar som hade mer bråttom än andra (men Sara hade sina skäl, lille Felix saknades sin mamma:


Kan inte låta bli att ta med lite bilder på dagens "pajas". Under lunchen så får vi höra om hur Mia numera tacklar bl a sin nervositet. Hur var det nu Mia, hur tänker du när du håller i väskan? Tyvärr syns det inte så bra för alla flaskor hur hon håller i "väskan".

Här tror hon att kameran som Andreas håller i är hans så därför gör hon så här:

... även hundarna undrar vad hon håller på med!!!
Men hon kunde bete sig normalt oxå och då framhävdes hennes snygga ögonbryn bättre:

Hoppas du inte blev arg Mia, men du vet... skall jag ta bort bilderna så kostar det!

Här är en samlad bild på hela härliga gruppen:

Tusen tack alla för en toppen dag!

Kommentarer
Postat av: Carina

Ja visst hade vi en härlig dag! Det kan gärna bli ett flerdagars internat nästa gång! :-)



Skulle även vilja få se Mia när hon ser bilderna! ;-)

Postat av: Ingela

Dagen har varit helt underbar vi blev verkligen tränade med alla möjliga störningar kul har det varit.....Tessie var lite okoncentrerad men annars gick det kanon, Tyckte att Walle var jätte duktig fast han var nära oss som luktade gott! På em så fick man vara trött i skallen det var även en hel del förare både av "grillningen" och av värmen.

2008-07-07 @ 07:25:35
Postat av: Mia

Det var snopet när jag fick reda på att det var Din kamera och inte Andreas kamera... och jag tror att det fanns värre bilder än de där du kunde satt in.... så det är lugnt! Men kolla vilken superkontakt jag får med BÅDE Viggo och Guiness, de Ni!

TACK för trevligt sällskap idag, jag tyckte Ni var hur duktiga som helst. Och vilken härlig "av och på" knapp Walle har! Har alla flattar en sån knapp tro? Och var kan man hitta den, jag har letat överallt på Viggo?

2008-07-07 @ 08:46:42
Postat av: Sara

Oj, hade jag SÅ bråttom hem?! Sudden hann ju knappt med ens... ;-)



Mia, jag har också svårt att hitta "av-knappen", råkar av någon anledning jämt komma åt "fast forward-knappen" istället... Så är det någon som kan berätta var tusan den sitter???

2008-07-07 @ 11:54:15
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/
Postat av: Lakrits

Ni verkar ha haft det jättetrevligt. Jag har bett Matte anmäla mig till nästa tillfälle.



Jag har också en fast forward knapp som är påslagen mest hela tiden.

2008-07-08 @ 18:38:36
URL: http://vildhunden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback