Sen kväll...

... med ett glatt gäng träningsentusiaster.

Jag fick ikväll den stora äran (tack Ingela) att träna med Tessie och träffa en massa andra trevliga 4- & 2-beningar. 

Tanken var att jag & MOR bara skulle vara åskådare för att se och lära men så blev det inte riktigt och tur var väl det :-)

Vi packade ihop oss och gav oss iväg strax efter 19. Vi hade bestämt träff på vägen med Ingela & Johan 19.45, detta för att MOR är lite kass på att hitta (oxå ). Träningsplatsen som vi först anlände till blev vi inte långvariga på för när Gert kom så förkunnade han att det var en ny träningsplats som gällde och hade Ingela haft mobilen där hon borde så hade Gert inte behövt köra ända bort för att hämta oss (skärpning Ingela, tänk på dagens bensinkostnader!).

När vi kom fram till dagens träningsplats så fanns många träningssugna redan på plats. Jag var lugn och sansad när MOR hälsade på alla 2-beningar och även när någon 2-bening hälsade på mig med. Rätt som vi bara stod där så for det en massa dummiesar framför mig och förbi mig, men jag brydde mig inte, satt lugnt och stilla kvar och bara tittade nyfiket. Sedan sa Kent (en av 2-beningarna som skall hålla jaktkursen  är efter sommaren) att vi skulle gå ut på ängen för att jag & MOR skulle visa vad vi har problem med. Först fick jag sitta still och titta när 4 dummiesar  slängdes ut framför mig, sedan fick jag gå fot mellan alla dummiesarna men bara se, inte röra. Sedan fick jag hämta en dummie och när jag var på väg in mot en sittande MOR så hörde jag hur MOR fick en rejäl tillsägelse att hon skulle resa sig upp. Hon löd på direkten, inte en sekunds tveksamhet där inte. Trots att MOR nu stod upp så sprang jag in och lämnade av snyggt och prydligt. Sedan fick jag stanna kvar och MOR gick mot Kent, Kent kastade en dummie och MOR kallade in mig, här tvekade jag inte en sekund, jag sprang direkt till MOR och satte mig vid hennes vänstra sida. Proceduren upprepade sig ytterligare 2 gånger och det gick lika bra. När jag sedan skulle hämta en dummie så var det någon som skällde borta vid bilarna och jag blev lite ofukuserad, men Kent fick mig uppmärksam igen och då gjorde jag det jag skulle. Vet ni vad detta innebär? Jo att JAG klarat grundkraven för att få vara med på en jaktkurs!

Sedan gick vi ut i skogen där jag & MOR stod passiva och tysta och bara tittade på när bl a Tessie gjorde ett viltsök. Jag förstår inte hur hon kunde hitta och sedan bara ta upp och sedan komma in med fågel efter fågel utan att tycka det var läskigt alls, jag förstår inte heller hur Tessie med sin lilla mun kunde transpotera in en jätte trut!!! Framför allt sådana stora fåglar tror jag blir en svår nöt för mig att knäcka... men duvor börjar som sagt var gå rätt bra och det är ju en början.

Tillsammans med Tessie fick jag sedan göra ett dummiesök. Det som skedde här var att MOR fortsatte att stå upp rak i ryggen men när jag hade sökt upp dummien så hörde jag varken någon signal eller röst från henne, men det spelade ingen roll, jag vet ju att det är till MOR som jag skall lämna av det jag hittat så det var bara att springa tillbaka och göra så.

Sedan blev det några markeringar och då blev det lite jobbigt. Ingela & Tessie stod bara en bit bort och jag blev lite tveksam till att ta markeringarna, men jag gjorde det tillslut , tittade mig om ett par gånger så att ingen var efter mig och sedan sprang jag "hemåt".

Sedan var MOR mer än nöjd med mina prestationer och jag fick finna mig i att träningen var slut för denna gång. Men det var riktigt kul, jag hade lätt kunnat fortsätta!

Innan vi åkte hem så blev det lite fika tillsammans med dom andra, kladdekakan som MOR hade med sig blev ett uppskattat inslag och vi fick mer än gärna komma tillbaka (tror jag det!)

Här sitter två killar som gärna vill få smaka, vem fick göra det tror ni?:

Här sitter några som redan fått sig en bit och en annan som är på väg att få sin:

Kommentarer
Postat av: Vittra

Vilken tur Walle att du uppförde dig så du fick komma fler gånger! Det gäller ju att skärpa till sig i rätt sammanhang :-) Bra jobbat! Å MOR var ju smart att ta med sig en liten muta ;-)

Postat av: Wallander

Nämen vänta nu lite... vad är en muta, är det samma sak som kladdekaka? För vad jag såg så tog MOR bara med sig mig & kladdekakan, jag såg inte att hon packade ner/tog med sig något annat!

2008-07-30 @ 10:33:03
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Vittra

Fnissar - jo det var kakan jag menade ;-)

2008-07-30 @ 11:19:50
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Enzo

Tror att MOR är bra på mutor för ni är så välkomna tillbaka till oss och träna. Fast matte säger att det är ni utan mutor också. Hmmmm, ja okej då.

Idag har jag tränat simhopp från bryggan i alla former. Ännu har jag inte gjort någon volt ner i vattnet men matte är övertygad om att jag klarar det innan sommaren är slut :)).

2008-07-30 @ 21:51:58
Postat av: Ingela

Det gick ju hur bra som helst med träningen i går kväll undras vad som är problemet??? Inga alls just i går kväll allt gick som en dans vi kan ju hoppas att Walle utmanar oss lite mer nästa gång eller att han kommit på att om MOR står upp och är TYST så kommer jag in och lämnar snyggt....vi får väl se nästa gång vi träffas förhoppningsvis redan på tisdag. Ha det bra så länge nu sticker vi på lite semester

2008-07-30 @ 22:22:30
URL: http://tessietosingsdagbok.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej på er!

Trevlig att ni hälsar på hos oss - fast vi inte är flattar ;o)



//Doggy & Fido

2008-07-31 @ 00:18:03
URL: http://www.madofi.se
Postat av: Wallander

Du Enzo, min MOR är sådan där som gärna inte kommer tomhänt, inte lönt att säga till henne... hon gör ändå som hon vill.



Jag vill gärna vara med när du skall göra pemiärvolten. Träna på du bara... så kanske MOR kan knäppa den perfekta bilden nästa gång med LILLMATTES superkamera istället.



2008-07-31 @ 00:29:36
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Wallander

Du Ingela... jag ville inte skämmas och så ville jag göra MOR glad och så vill jag ju så gärna gå den där kursen och då fanns det bara ett sätt, dvs att vara nästintill helskärpt!

2008-07-31 @ 00:31:54
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Helene & Wallander

Malin, Doggy & Fido... vi har faktiskt upptäckt att det finns andra goa raser som det är så roligt att följa på deras äventyr.

2008-07-31 @ 00:35:02
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad roligt Walle att du har kommit med på jaktkurs! Då kommer du nog lära dig massor av skojiga och nyttiga saker i höst! Lycka till!

2008-07-31 @ 11:26:04
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback