Dubbel störning...

... på Fart & Fläkt ikväll.

För det första var det massor av snö på träningsplanen och för det andra så löpte rottweiler-tiken som tränade timmen precis före oss och hon hade inte lämnat många delar av planen doftfri.

Vi började med en platssliggning (det moment som jag aldrig tidigare rest mig på). MOR gick iväg och gömde sig, men när myrorna i Guinness bakdel satte fart på honom och när han började skälla ja då kunde jag inte stanna kvar mer än ca 1 minut sedan var jag bara tvungen att kolla vart MOR tagit vägen. Men jag kom inte undan, hela proceduren gjordes om och det  fungerade bra ända tills MOR var på väg tillbaka mot mig. Hon stannade 5 meter framför mig istället för att komma ända in och då Guinness fick tillåtelse att störa sig ja då brast det i stadgan igen. På nytt fick jag göra om det hela, men dock bara en pyttestund denna gång och då gick det bra.

Kontaktövningarna, jag måste tyvärr erkänna att jag hade bättre kontakt nedåt än uppåt men ibland glimtade jag till och då var det full belöning.

Vänstersvängarna när jag bara skall trampa runt börjar ta bra form, är betydligt mycket lättare när MOR vet hur vi skall träna på det.

Inkallning med ställandet testades med större target... det gick så där jag ville gärna fortsätta ända in till MOR efter att jag hade trampat.

Efter ovan övningar var det dags för egen-träning (Lisa måste ju ge Guinness sin halva lydnadstimmeshjälp oxå). Det blev lite rutan (gick så där), hopp över hinder (gick så där), fjärrdirigering (gick så där, gick bättre med bakombelöning), läggande & ställande under gång (gick fort & bra) likaså vanlig inkallning.

Överlag gick det skapligt tycker jag men MOR hade nog uppskattat att jag hade fokuserat lite mera på det vi var där för att utföra. Men det blir inte alltid som man tänkt sig, yttre omständigheter kan spela en ett spratt ibland, det borde väl MOR veta...som har levt så mycket längre än mig.

Kommentarer
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Går ni en lydnadskurs bara du oh Guinness? Snacka om specialträning. Låter inte som brukshundklubben i Hässleholm iaf.



Tycker din MOR är vääääldigt energisk!

Postat av: Clara

Tjena

Vet precis hur det är. Hade själv en sån träning (enligt Husse) förra veckan men jag hade jätteroligt. Så blir det ibland.



Clara

2009-02-12 @ 11:37:52
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Tyra

He heee, vad jag skrattade igenkännande, det där med god kontakt både neråt och uppåt, he hee jodå det brukar vi också ha hi hiiiii. Matte fattar ingenting, men jag känner också av dofter som inte syns, fattar de inte att vi har såna "fantastiska" näsor???? Vi känner ju allt och alla. Jag har börjat skärpa mig lite på det nu, jag vet att jag får mer gehör om jag har bättre kontakt uppåt med matte men ibland så luktar det baaaara så gott på backen!!!!



Hur gör ni vänstersvängarna??? (Matte undrad och tyckte det lät intressant).



Kram



/Tyra

2009-02-12 @ 17:27:35
URL: http://www.nogg.se/tyra

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback