Jaktträning i Lomma...

... med FAR som 1:e dummiekastare.

Igår kväll frågade FAR om han fick följa med oss på dagens träning och det var klart att han fick. Strax innan 10 åkte vi iväg hemmifrån. Vi skulle köra inom Dog Fun och köpa mer käk åt mig... men dom öppnade inte förräns kl 11 så det var bara till att köra direkt till Lomma. Vi gick en lång runda först och jag fick vara lös & ledig. När vi kom in i skogen så fick jag hämta ett par markeringar som FAR kastade. Den första tog jag ett varv med men sedan lämnade jag av snyggt & prydligt. Två dirigeringar fick jag oxå hämta innan vi gick tillbaka för att sluta upp med dom andra.

Alla hade inte kommit  så vi gick in på apellplanen och körde lite kontaktövningar (måste ta alla tillfällen i akt), snabb inkallning samt hopp ut och tillbaka och sedan sprang vi tillsammans i full galopp bort till vattenslangen och ur den fick jag dricka så mycket jag ville.

När Margareta & Co och Ulrika & Isa kom hade hade dom några andra i släptåg som jag genast kände igen dofterna av. Det var flatten Isa med matte & husse, dvs de som bott i min trappa tidigare. Det var ett kort men kärt återseende och kanske blir det fler träffar framöver om dom eventuellt blir nya Anthriscus valpköpare, vad kul det hade varit :-).

Nu till dagens träningsrapportering från:
FAR trodde att han skulle få vara passiv åskådare, men se det kan man inte räkna med så han dirigerades ut i skogen med massor av dummiesar.

Det blev först två långa enkelmarkeringar var. Sedan blev det vars två dubbelmarkeringar med två kastare uppe på slänten med svårigheten där dummien landade över stigen. Vid ett tillfälle lämnade både MOR & FAR mig ensam nere hos dom andra. Efter ett litet tag så reste jag mig och ville gärna springa upp till dom, men var på sin vakt och bestämde sig för att testa om fjärrdirigeringen fungerade. Hon skrek sitt och sedan ligg tillsammans med liggtecknet och jag svarade på direkten och belöningen blev stor när dom senare kom ner igen och jag blev överlycklig för att dom inte övergett mig.

Därefter blev det ett stort sök där jag fick börja vilket jag aldrig gjort förr och det tog några sekunder innan jag hade sonderat terrängen och bestämt mig för vad jag skulle välja att hämta in. När det sedan var dags för mig att ta in lite vilt så skickade MOR mig ut men jag vände helt om och tyckte att jag kunde ta det som låg en bit bakom oss bara, men se så enkelt får man tydligen inte göra det för sig (men tvåbeningarna skrattade glatt så jag roade dem lite i alla fall) så  jag fick allt ta och springa utåt. Jag tog ett ganska stort varv och kom sedan tillbaka och gjorde ett nytt försök, vilket inte godkändes denna gång heller så det var bara att ge sig ut igen och då sprang jag djupt ut och hämtade in en duva och snabbt tillbaka igen för att få hämta nästa. 

Dagens sista övning var viltmarkeringar med bland annat en liden söd brun kanin... ha ha MOR trodde bara att hon tinat upp en massa fåglar och hon blev ganska förvånad när hon såg två lite väl ludna fågelben sticka upp ur den ena påsen.

Överlag så är jag rätt nöjd med MORS agerande idag, dock blev jag lite sur när hon försökte stoppa mig på dubbelmarkeringarna, men jag brydde mig inte ett skit... jag visste att jag kunde lösa uppgiften själv, så det så!

Lite bilder måste vi väl som vanligt ha med, det är rätt kul eller?

Nästan hela gänget, saknas gör Ulrika & Isa samt Kidd och MOR & FAR:

Här blev väntan lite lång... FAR fick inte av dummeisarna från ringen:

men Bell fixade det hela galant ändå:

När det blev Stellas tur så blev denna "dummie" lite väl stor för henne att ta in:

Den övergivna stackaren:

Här tror jag FAR står och funderar över om det ändå inte skulle vara roligt om han oxå hade en flatte att träna med (jag hörde nog hur han frågade ut Margareta om en massa saker och dessutom frågade han om han skulle få rabatterat pris eftersom Bell smutsat ner hans jacka):

Det här är SSV:

Stiliga Syrran Vira

Kommentarer
Postat av: Vilja

Oj va roligt ni har haft på jakttträningen. Jag förstår att du Walle liksom jag är jätteduktig på att apportera och att du också vet bättre än tvåbeningarna ibland. De kan ju inte ha koll på allting så som vi kan....det är bara att acceptera att vi är bäst :-) Men trots att vi vet bäst så lönar det sig för det mesta att lyssna på vad det är dom vill :-) Va kul att din FAR oxå funderar på om han skall ha en egen flat och träna med.....det gör min husse (eller rättare sagt matte) också.....men det blir inte riktigt ännu säger dom för de måste tydligen få ordning på mig först? Så sora dummiesar som ni har i Skåneland har jag aldrig sett förut.....kan ni skicka en sån på posten tror du?? Nospussar från din kompis Vilja!

Postat av: Malin, Oscar & Zolo

Hej hopp på er!!!

Ni e flitiga som vanligt, jag skulle också behöva träna men det blir likson aldrig av med den där riktigta träningen:( Tyvärr blir det inte jaktkurs heller, kunde så få gånger med det schema jag har och då är det ju inte sååååå kul.



bilder på mig i backen blir det inte eftersom det endast är jag som håller i kameran, vågar ju inte lämna den till vem som helst;)



Hoppas vi ses snart framöver.

KRAM

2009-02-08 @ 15:51:14
URL: http://tokigaflattar.dinstudio.se
Postat av: Zico-Bus

Tjaba!

Häftigt om du får en lillebror eller lillasyster - då kan det bli busa av. Å tänk att få lära ut allt du kan - alltså allt bus. Apportering och spår kan ju de fyrbenta försöka lära ut :D

/Zzzzzico

2009-02-08 @ 15:53:52
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Alltid kul att träna apportering med en massa hundar och 2 beningar och tänk att FAR var med!!! Ska du bli storebror eller? Isas valpar???

2009-02-08 @ 17:00:38
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Lakrits

Det var väl en kul lördag! Och toppen att FAR din ville följa med och himla bra att han dessutom kunde vara så behjälplig. Här har det inte blivit mycket träning av i helgen men det kommer ju fler helger tack och lov.



2009-02-08 @ 21:41:17
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Björn & Clara

Tjena

Får ju glädjas åt er träning i stället eftersom Clara hostar men vi kommer igen. Hoppas ni får en trevlig vecka trots det är måndag i morgon.



Björn med Clara

2009-02-08 @ 22:01:50
URL: http://www.clarabella.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback