Snön som föll igår...

... är som bortblåst idag, märkligt hur väderleken kan skifta från dag till dag.

Men det var bra för oss för vi kunde utan svårigheter ta oss upp till Ann-Sofi, Sandy & Calla. Eva & Kid imorse. Eva & Kid skulle oxå med och för att dom skulle hitta dit så mötte vi upp dem vid Prima Liv.

Vi gick ut i samma skog som förra helgen... började med vars ett långt linjetag, gick bra. Här kommer lilla jag, tralalala:


Sedan hade jag full koll på Kidd när han stack iväg på sitt linjetag:

Kidden snyggt på väg in:

Gick sedan vidare och fick ta 2 enkelmarkeringar, men den ena var inte så enkel... jo själva markeringen var inte så svår, men det jag skulle plocka upp gillade jag inte... vad var det dom försökte lura på mig? Med Ann-Sofi efter mig så vågade jag inget annat än att ta upp det och springa därifrån... men jag sprang bara ett par meter sedan var jag tvungen att släppa ner det... men då var hon mig snabbt i hasorna igen och då var det lika bra att springa ifrån henne och hem till trygga MOR. Det dom lurade på mig var en iller och det lovar jag er (ni som inte prövat) att det var en väldans speciell doft.
Calla fixade illern galant:

... lixom Sandy:

... och Kidd:

... åsså jag efter mycket besvär:

Rapphöna gick bättre även om jag aldrig förr tagit det heller:

Nästa övning blev en dirigering med stopp och sedan vidare ut igen, gick oxå bra (inga bilder... undrar vad LILLMATTE höll på med?).

12 olika slags "vilda djur" placerades sedan ut och det var fritt fram för vilka man ville hämta. Jag tog först dem i MORS spår, sedan hämtade jag illern uppe på en liten stubbe, tyckte det var lika bra att få in den så var det gjort. När jag skickades ut för 4:e gången så hittade jag Evas tappade vante och så klart tog jag in den till henne. Allt som allt så hämtade jag in 7 x vilt (och lämnade av 6 till MOR).

Ibland släcks ljuset för en:

Duktiga mej:

Här kommer jag med Evas vante... nog så viktigt att hämta in:

Är detta nyckeln till framgång (pussar alltså)?:

Sista övningen blev markeringar, synlig kastare men dolt nedslag. Jag spikade båda, valde att hämta den först kastade  som var en and och därefter hämtade jag in illern.
Ibland undrar man över hur länge man skall behöva vänta på att få lämna av?:

Gott var det bevisligeninte:

Alla var nöjda & glada när vi lämnade skogen!

Eftermiddagen har sedan gått i slöandets tecken varvat med lite bus, mys & promenader.

Kommentarer
Postat av: Helena & Vilja

Lyllo er!! Härlig jaktträning två dagar i rad!! Och va mycket vilt ni har.....och iller.....coolt?! Kram kram

Postat av: Sara

Vad duktig du är på att apportera vilt, Walle! T.o.m. en iller klarade du av, även om den var lite läskig. Det blir vi ganska imponerade av, faktiskt! Sudden och jag tränade också med vilt igår, och det funkar väl sådär. Först ska ju stackarna art- och könsbestämmas innan man kan plocka upp dom. Och går det att välja, så tar man förstås alltid änder före annat. Hm, vi har nog en del att lära av er!

2009-02-23 @ 11:03:53
URL: http://pojkarnavov.webblogg.se/
Postat av: Zico-B m matte

Det är så sant som det är sagt "Övning ger färdighet"! Det ser ju väldigt bra ut det där Walle :) Men så har ni också varit flitiga med träningen på sistone.

Det kommer att gå galant på jaktproven i vår!

Tassar&Kramar

Z&H

2009-02-23 @ 14:58:04
Postat av: Tyra

Vad roligt ni haft det! Kanonträning med vilt och vad duktig du var!!!! Iller, ja man kan ju verkligen undra vad de lurar på dig, he heee. Det har inte vi heller provat på någon gång!



Tack för grattiset!



/Tyra & Agneta

2009-02-23 @ 20:41:34
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Clara

Tjena

Det var en farliga massa djur som du fick hämta. Jag har själv aldrig gjort nått sånt. Ni är jätteduktiga. Passa på att göra snöänglar så länge som det finns snö.



Clara

2009-02-23 @ 23:05:44
URL: http://www.clarabella.se
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Härlig bild när du räcker ut tungan åt illern! Lägger man huvudet på sned och lyssnar riktigt ordentligt så hör man faktiskt att du säger "blääää" oxå ;-)

2009-02-24 @ 07:27:28
URL: http://shivaovittra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback