Jaktträning... *Bilduppdatering + videoklipp*

... i Blentarpsskogen.

Strax efter 08.30 kom Marie&Lakrits-taxin och hämtade oss. LILLMATTE följde oxå med idag för hon är lite nere just nu, det har tyvärr tagit slut mellan henne och Den långe smale efter nästan 3 år och hon behövde något roligare att tänka på och vad passar då bättre än att följa med och titta på när vi fartfyllda flattar med mattar tränar :-)

Flitiga gänget:

Vi började med stadga som alltid... det är såååååå nyttigt tycker våra 2-beningar. Först var det serpentingång utan & med dummie, det var roligare med dummie än utan. Sedan blev det dummiehämtning/avlämning genom ringen, här tycker jag det är lite läskigt men efter ett par gånger då ingen gjort ett endaste anspråk på min dummie så känns det ok. Avslutningsvis så blev det inkallning genom ringen med en stående dummie som störning, detta var en baggis, jag stannar nämligen inte frivilligt upp i ringen. 
Viktigt med kontakten även för den som inte "serpentinar":

Vi förlyttade oss en liten bit, så klart gällde det med ett ordentligt fotgående (som alltid):

... och jag fick äran att börja, MOR visade mig bra och skickade mig med kommandot ut och då skall jag springa rakt ut, men jag vet inte vad som hände jag vände av lite mot vänster (jag får väl skylla på dimman). MOR kallade tillbaka mig och hela proceduren gjordes om och då fixade jag dirigeringen med lite ljudstöttning på vägen ut. 2:a skicket till samma ställe fixade jag helt på egna tassar.
Där uppe längst till vänster i bild vid de två tjockaste stammarna låg ett gäng dummiesar:

Här trodde ialla fall jag & Kidden att Eva skulle dela med sig lite av det goda hon hade i sin ficka, men ack nej:

Sedan var det dags för viltmarkeringar i uppförsbacke.
Fågeln har landat:

Efter satte Lakkan:

... och full fart ner:

... till väntande matte Marie:

Det gick skapligt men hålla truten kunde nästan ingen av oss, vi prövade en bit men ratade den helt i nedförsbacken, den smakade för jävligt rent ut sagt, så nu ligger den på Viras gödselbacke och har gjort sitt tillsammans med kråkan och en svartfågel som blev väl utslitna idag.
Ganska lyckosamt arbete:

Vid nästa anhalt så blev det dubbelmarkeringar med synliga kastare för att underlätta komihåget lite för oss som legat av oss lite i julhelgen. Visselpiporna testades oxå hos 2-beningarna, de kunde ha rostat igen men se de fungerade alldeles utmärkt, vi löd nästan på momangen när stoppsignalen ljöd.

Avslutningsvis så fick vi söka vilt... söket gick bra men hemtransporten av kaninen och duvan kunde varit lite mer korrekt, för min del, men Kidden visade vem som hade mest viltrutin:

Men Vira kom inte långt efter:

Medans 2-beningarna avrundade dagens träningspass så passade jag & syrran Vira på att ta oss ett par flattevarv, som hon jagade mig... sådant gillar jag och det var riktigt skönt att sedan få hoppa in hos Lakkan i bilen och vila gott tillsammans med henne.

Det tar minsann på krafterna att vara ute i friska luften - jag däckade i bian - flera timmar i eftermiddags. 

1000 tack Marie & Lakrits för dagens transport - så himlans snällt av er.

Bilder och ev filmsnutt kommer först imorgon kväll ... så kika in igen om ni har lust då.

Kommentarer
Postat av: Clara

Tjena

Det kostar att ligga på topp.

Clara

Postat av: Elenor och flatten Zidane

Så kuuuuul att träna med vilt!!!!Det brukar bli ännu mer fart på hundarna då. ...och det där med stadgan , att täna den menar jag, är ju (tyvärr) bara ett måste....

2009-01-19 @ 16:27:08
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Vilken tur Walle att du kan roa och underhålla lillmatte nu när hon behöver annat att tänka på.



Ni verkar ju haft kul övningar. Serpentingång MED dummy och dummiehämtning/avlämning genom ringen har vi aldrig provat innan. Bra tips!

2009-01-19 @ 18:03:58
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Jag tycker träningen var trevlig fast jag blev ju sur när Matte trampade mig på tassen (även om det var misstag) och det var trist att titta på er när ni jobbade och jag inte fick. Men sånt e livet ibland. Trevligt att få sällskap i buren i alla fall!

2009-01-19 @ 21:05:26
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Helena & Vilja

Åhh va kul med viltträning tycker Vilja så hon är bra avis i väntar med spänning på filmen. Kram o gokväll

2009-01-19 @ 21:45:55
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: Agneta & Tyra

Vad trevligt med jaktträning. Vad fina de var då de alla satt med dummis i munnarna!! Det är roligt då träningen går enligt planerna och både hundar och mattar är nöjda efteråt.!!!



Vi ser verkligen fram emot både kort och filmer så vi kommer givetvis tillbaka!



Kram



Agneta

2009-01-19 @ 22:08:53
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Enzo

Ja, ja, viltträning är det dåligt med för min del. Får nog haka på er nästa gång ni ska ut för matte är lite feg när det gäller viltet verkar det som. Hur ska jag kunna bli snabb på att plocka upp vilt om hon aldrig tränar mig på det. Va??? Nej, här det bara trams med visselpipssignaler, clicker och kontakt som gäller. Det lägger hon tid på. Pfff, jag är ju en apporterande fågelhund, inte någon jädrans fotbollsspelare som man ska blåsa på jämnt och ständigt.

2009-01-19 @ 23:00:32
Postat av: Emma & gossarna

Så duktiga ni är!!! Härliga bilder och filmsnutt!! Ni kommer att vara redo när vårens prov drar igång!!

kramar i massor från oss

2009-01-20 @ 09:27:29
URL: http://dualdogs.dinstudio.se
Postat av: lotta, Juni o Cola

ååå så duktiga. VAD KUL att få se..jag har bara vart på ett jaktprov för länge sedan..aldrig sett en träning:) det verkar ju vara ett mycket härligt gäng:) å film, super:)

2009-01-20 @ 11:15:40
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Corinne-en svarting av annan vacker ras

Men Wallander! Sicken vilthämtning du gör! Min matte vågar knappt träna med vilt för jag går ju under namnet "kaninhuvudkrossen"

2009-01-20 @ 17:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback