Vad alla är snälla ...

... mot oss förtillfället billösa stackare.

MOR hade fått erbjudande om att få låna en bil idag, men då MOR ställde vissa kontrollfrågor så stöp det hela på att den bilen var en automatare och det har MOR aldrig kört i hela sitt liv och ville så ej heller göra för första gången i denna situation. Så istället steg Fredrik & Sigge upp och skjutsade oss till Lomma denna söndagsmorgon. 

Vi hann gå en runda innan de andra dök upp, vi blev inte så många...  det är ju flunsatider för tillfället. Men MBS var på plats likaså EK & UM och så vi HFW förstås.

Nu till självaste träningen:
Vi promenixade ut i furet och satte igång direkt med vars 2 markeringar med varierande avstånd. Undrar förresten av vilken anledning vi slapp stadgeövningarna idag? Mina 2 markeringar spikade jag bra trots att Kidden befann sig därute (fast på andra sidan), hemspringet gick spikrakt, inga vändor och avlämnandet skedde snyggt sittande vid MORS vänstra sida.
Lilla söta löpande Molly i väntan på sin tur:

Vi förlyttade oss sedan till en plats där aldrig jag tränat förut. Där blev det först en enkelmarkering där vi var tvungna att ta oss igenom lite snårighet på både vägen ut & in. Sedan blev det en dubbelmarkering, en på samma ställe och en på motsatta hållet. Här fick man släppa fokus på den första för att vändas upp mot den andra för att återigen vändas tillbaka och skickas på den första och när den var avlämnad så vändes man upp mot den andra och ja så var det fixat.

Bell på väg in från den snåriga markeringen:

Kidden på väg ut:

Glad Walle efter lyckad grävning, jag passade på medans MOR var ute på fotograferingstur (obs! det är ingen mask som hänger i mungipan, bara lite dräggel:

Sedan förflyttning igen och därefter en lång markering med en efterföljande dirigering (en dummie hade smugits ner på marken när vi var på väg tillbaka).
Jag ut:

Jag in:

Dirigerad ut igen:

Pang på och hem igen:

Sedan fick vi vila hjärnorna lite medans vi fick ta oss en längre kisserunda med en liten paus när M försvann från sina killar för att förbereda för våran långa dirigeringsövning senare.

Sedan fick vi göra linjeupptag på Lommas längsta och spikraka stig, 10 dummiesar var utlagda med ett par meters mellanrum. Här gjorde jag en liten fadäs, jag valde inte den närmaste tygdummiesen, jag tog den andra kanindummiesen först, men annars fanns det inget att klaga på för MOR.

I lomma växer dummiesar på träd... jättepraktiskt:

Sista övningen för dagen var en skitlång dirigering. Jag sprang rakt ut till det var ca 1/4 del kvar, då vek jag av till höger och sprang runt lite, MOR fick stopp på mig efter ett tag och sedan lydde jag order att fortsätta rakt ut. Dock kom jag lite långt ut men när jag vände tillbaka så fick jag dummisen i nosa min och gladeligen vände jag hemåt.

Istället för att ta bussen hem så fick vi erbjudande att åka med MBS och det tackade vi naturligtvis inte nej till. Jag hade lite svårt för att våga ta hoppet upp i deras höga bil, men med lite hjälp så gick det bra. Det tog dock lite tid innan vi kom iväg för Margareta hade plötsligt ingen bilnyckel, men hon hade öppnat bilen så den kunde inte vara så långt borta. Först genomgicks alla fickor i jacka & byxor, sedan gicks hela bilen igenom, men ingen ingen nyckel i sikte. M hade varit en tur om klubbstugans baksida så lite letande gjordes där oxå, men ack nej. Vi fick hoppa ut igen för att se så att inte nyckeln trillat ur M:s ficka då hon var i bäddade innan vi hoppade in första gången, men nä de var spårlöst borta. MOR bad M börja klä av sig och tillsammans skulle jackan gås igenom och vad fann MOR, nyckeln så klart, den låg i fickan som man kan nå lixom från sidan. Ha ha, M hade burit omkring på den hela tiden. Vi kom iväg och vi är fortfarande övertygade om att vi trots allt ändå kom hem snabbare än med bussen. 
På bilden är det jag längst till vänster.

MOR berömde mig efter dagens träning, poängterade att jag inte tramsat en enda gång vid avlämnandet och sa att detta nog var den bästa träningen jag genomfört på mina snart 3 år. Jag kände det faktiskt så själv oxå och måste säga att det var roligare så här utan tjafs.

Tack för en trevlig träningsförmiddag och så klart ett spciellt stort TACK till våra privatchaufförer.

Kommentarer
Postat av: Clara

Tjena

Härligt att det kommer lite bilder nu mä. Tala gärna om för Clara att allt går mycke smidigare om NI gör som VI säger. DVS inget tjafs.



Björn med Clara

Postat av: Enzo

Suck! Vad avis jag blir på din helg, träning, födelsdagskalas, träffa Margareta m m. Själv har man knappt fått en tur runt kvarteret :-( pga att matte bäddat ner sig med förkylning och feber. Okej då, husse gick väl en sväng med mig idag men det är liksom inte samma sak som med matte.

2009-01-25 @ 22:52:23
Postat av: Sara & Salsa

Oj, inte dåligt med privatchaufför. Kanske därför som du skärpte dig extra, så att det skulle vara värt skjutsen liksom... Så typiskt med nycklarna! En dag när jag skulle hem från jobbet hade jag låst in bilnycklarna- i bilen... Så det blev skjuts hem med kollega och så en ny tur med Elsa, Kalle och Salsa till västra hamnen för att hämta med den andra nyckeln. Och ja- där satt den så fint inne i nyckelhålet i bilen. Suck... Såå typiskt mig!

2009-01-25 @ 22:56:06
URL: http://flatcoat.blogspot.com
Postat av: Agneta & Tyra

Vilken toppendag ni haft! Snällt att du fick åka! Det här med bilnycklar, varför är det ALLTID samma problem, he hee. De är borta när man ska hem. Alla kläder gås igenom och man hittar inte den. Letar och letar och sedan helt plötsligt så ligger den bara där i fickan, mystiskt!!!??



Kul att du fick vara nöjd, det är alltid roligt då det blir ett fall framåt!!!! Toppen!



Kram



Agneta

2009-01-25 @ 22:58:18
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Helena & Vilja

Åhh vilken rolig träning ni har haft! Våra träningstillfällen regnade och slaskades bort i helgen :-(

2009-01-26 @ 07:03:59
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: lotta, Juni o Cola

ååå så kul träning..o skjuta med privatchaffis..inte illa;)

2009-01-26 @ 18:04:35
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Elenor och flatten Zidane

Wallander: du är en klippa! Roligt att läsa med så många fina bilder. Löpande Molly var söt. Bra att du inte tramsade med avlämningarna.

Tjing

2009-01-26 @ 19:46:33
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Zico-Bus

Tänk att det ska ta 3 (tre) år för oss flattar att bli vuxna? Eller åtminstone lite mer mogna! Den som sa att vi var djurvärldens Peter Pan, har nog rätt .... alldeles helt vuxna och kloka blir vi nog aldrig - lite bus och trams måste nog finnas där hela tiden.

Men kul att din matte tyckte att du skötte dina avlämningar fint - lite får vi bjuda på ibland, annars tröttnar dom på oss :D

Tassar&Kramar

Zico Bus

PS. Matte vill säga att det var först när jag var 3 ½ år som hon tyckte att vi blev riktigt "tighta". (Fattar inte riktigt, men lovade skriva det!) Z

2009-01-26 @ 20:10:38
Postat av: Lakrits

Trevlig träning verkar det som. Fina bilder också! Skönt att det ordnade sig med transporten.



Jag tänker faktiskt aldrig bli vuxen. Har hört att det ska finnas krumelurpiller som gör att man inte drabbas av det hemska ödet att bli vuxen på riktigt. Sedan kan man ju låtsas en stund men efter det måste man ju flippa ut lite igen.

2009-01-26 @ 21:57:36
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Agneta & Tyra

Ja, troligen så kommer jag att gå direkt till 3:an men jag tycker det är ett ganska stort steg dit från 2:an. Då jag dessutom är nybörjare inom både lydnad och jakt, ja inom retriverlivet så är det ju jag som sätter begränsningen. Tyra, hon brukar vara lättlärd som attan, det gäller bara för mig att klura ut hur jag ska visa/förklara vad det är jag egentligen vill.



Bävar lite för vittringsapporten eftersom hon är sååååå himla apportglad, he hee!!! med supersnabba upptag så det gäller verkligen att få igång snoken och ner farten så att hon hinner lukta först!!! he hee



Nåja, den dagen den utmaningen!!!



Ha en skön dag!



/Agneta

2009-01-27 @ 07:32:01
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Lakrits gäng på Onsala...

Hej och tack för inlägget...och jag måste säga att ni verkar ha trevligt på era träningar! Ni är duktiga och ihärdiga och det ger alltid resultat i slutänden. Så på filmsnutten från era dirigeringar och vad duktig Wallander är och sicka fina avlämningar...det såg snyggt ut!



Ha det bra -vi kanske ses något framöver, i skogen eller så!!



Lakrits gammelmatte & övriga släktingar

2009-01-28 @ 16:35:42
URL: http://www.concurro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback