What a... * uppdatering med några fler härliga bilder i slutet*

... DAY!

Vi har idag haft förmånen att få göra ett första besök på Entek, detta bara p g a att vi fått lära känna G&B :-). Entek är Helsingborgs kommuns "lager" för massor av olika slags material, betongrör, plaströr, plåt, grus, sten, busskurer m.m.

Vi var det vanliga järngänget, Lakkan & Marie, Kidd & Eva, Vira & Berit, Elliot & Ann och Göran & Bea förstås men vi fick oxå stifta bekantskap med ett par nya ansikten,  Flisa (en liten jättesöt flattevalp) med matte Lena och Niño (en dödscharmig Pumi) med matte Maria.

Området var batastort och vi fick börja med att springa runt och bekanta oss med de olika föremålen. Vissa underlag var lite läskiga men efter lite lockande och pockande så vågade jag mig på även de underlag som rörde på sig och t o m lät läskigt... för vem kunde motstå Bea som gärna klättrade upp överallt och hade massor med godsaker i fickan?

MOR gjorde en miss imorse... hon glömde packa ner extra batterierna till kameran, så det blev tyvärr inte så jättemånga bilder, men några hanns med innan batterierna dog.
Jag & Flisa i röret... Lakkan lite avvaktande:

Jag sittande på en betongpiedestal:

Jag kollade in varför Marie satt där alldeles ensam:

Så klart hängde jag på roliga Bea, vågade hon sig upp dit så vågade jag:

Här var det lite läskigt, men jag gjorde det!:

Orädda Flisa visade vägen och efter en stund så fattade jag mod till mig, men inte var MOR beredd då med kameran inte:

Ooops... här kunde vi inte ta oss ner:

Innan vi alla tre bestämde oss för att springa ner för grustaget så beundrade vi utsikten, ja någon utav oss i alla fall:

Kolla här fanns någon annan typ av rör... men fasicken vad hala dom var, men jag var först trots det:

Sedan tog batterierna helt slut i kameran och blev lite urladdade för oss fyrbeningar, men efter lite välbehövlig vila medans 2-beningarna fikade så hann batterierna laddas om och vi var på hugget igen inför nästa utmaning... personsök.

Det var inte många av oss som hade prövat på personsök tidigare. Tvåbeningarna fick se hur det hela skulle gå till när Bilbo visade hur man hittade figgar. När det var min tur så gick det inte så jättebra på första, jag fick börja att gå framåt kopplad men efter en stund så blev jag uppvaktad av en snygg flattetjej och fick börja om. Efter ett tag blev jag lössläppt och fick klättra på en massa stora cementrör med MOR hack i häl. Jag såg någon ligga bland rören, men jag är så van vid alla uteliggare i Malmö stad och dom får jag ju inte gå fram till så jag tvekade här ett litet tag, men så fick jag världens leende av "uteliggaren" och då såg jag att det var Niño matte och då tvekade jag inte att ta mig ner till henne och och väl där nere fick jag dessutom dubbel belöning i form av mumsigheter. När det var dags igen så slapp jag kopplet och eftersom att jag fattat galoppen, hitta figurant = belöning så satte jag fart på direkten och det var inga svårigheter att finna Eva (Kiddens matte).

MOR hade oxå fått figurera figurant till Vira & Kidden och hon blev så klart överöst med flattepussar när hon blev funnen, men det vet jag att hon gillar :-)

Båda dessa träningsmoment var verkligen annorlunda än vanligt men ack så roliga. Men allt roligt har ett slut så in i bilarna åkte vi. Jag & Lakkan diskuterade där bak i buren att det var himlans synd men snacka om att vi blev förvånade när bilen stannade nästa gång och det visade sig att vi var på Helsingborgs Brukshundsklubb. Dock fick vi stanna i bilen ett tag till för 2-beningarna behövde uppsöka ett visst ställe och sätta i sig några goda korvar grillade av Camilla innan det var dags för lite mera träning. Först fick vi se hur Camilla & Enzo tränar på kontaktsignalen och sedan fick vi träna lite själva. Efter detta gick vi vidare in i skogen där vi fick börja med en lång dirigering och sedan några enkelmarkeringar och dubbelmarkeringar för några. Lite feedback sinsemellan fick vi oxå från Göran som för dagen var utsedd till dummiekastare och som såg allt lite så där bakifrån.

Om batterierna var lite urladdade efter Entek så var de helt slut efter detta och jag accepterade både att täcket åkte på igen och att jag skulle in i buren. Jag & Lakkan kurade ihop oss tättintill varann och det tog inte många sekunder innan vi sov gott, riktigt gott och så har jag fortsatt mestadels från och till under hela kvällen.

Tack alla för en rolig dag, det här måste vi göra om snart!

Tack snälla Marie & Lakkan för skjutsen och bilderna (tur att det fanns laddade batterier i eran kamera)
Här är beviset för att jag vågade mig ända upp till Bea:

Det är inte heller varje dag man får trampa på Helsingborg:

Den här grejen hoppade jag upp och ner för som ingenting (till MORs stora förvåning, förstår inte varför?)


Kommentarer
Postat av: Björn & Clara

Tjena

Vicket BALLT ställe. Det skulle nog Clara gilla.



Björn med Clara

Postat av: Mia o Viggo

Walle du har en cool mor du som tar med dig på så häftiga ställen - en enda stor lekplats ju! Så mycket att undersöka för nyfikna flattar, det förstår jag du vill göra om!

2009-01-04 @ 08:29:01
Postat av: Anonym

Kollt, där hade vi gärna varit oxå.

Ia & Kelly

2009-01-04 @ 09:33:43
Postat av: lotta, Juni o Cola

åååå så kuuul!! nu blir jag jätte, jätteavis!! det skulle ju vara döroligt att få testa sådantdär!

2009-01-04 @ 12:05:32
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Niño

Ciao Walle!

Tackar för senast! Superkul att träffas!

Entek tycker jag är ett toppenställe. Hoppas vi ses fler gånger där framöver.

Din ragg var flott, men Mor din gillade den visst inte. (o;

Om,

jag får för mig att resa ragg, ser inte min människa det. Den försviner liksom i allt krull he he. (o:

Hörde att människorna fick grillkorv på klubben! Snååålt att inte bjuda oss, eller vad säger du? Hur kunde de glömma?

Ha det så bra, hälsa mor Helen.

Vov!

Niño

(Människan Maria hälsar också!)



2009-01-04 @ 18:30:18
URL: http://mimio.blogg.se/
Postat av: Elenor och Zidane

Det där har vi aldrig provat på men det ser hur kul ut som helst men samtidigt väldigt skräckinjagande.....Jag håller mig till döda fåglar.....

2009-01-04 @ 18:39:36
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Wallander

Niño, jag måste börja med att be om ursäkt för att jag missuppfattat/stavat fel på ditt namn, jag skall tvätta öronen bättre framöver så att jag kan höra bättre. Men allt är korrigerat nu...



Kul att du kikat hit in igen och dessutom lämnat en kommentar denna gång. Jag skall kolla in din blogg nu på direkten... det kunde du väl ha nämnt igår.

2009-01-04 @ 20:10:02
URL: http://wallander.blogg.se/
Postat av: Enzo

Niño, jag hörde också något om korvätande(kul att se dig igår igen förresten!). Men vad jag förstod användes den korv som inte gick åt till våra 2-beningar till att muta en domare! Fy vilka knep de tar till. Som om vi inte skulle klara av att prestera bra nog för att få höga poäng utan mutor!

2009-01-04 @ 21:40:44
Postat av: Carina, Shiva & Vittra

Det ser ut som du hade en häftig dag i går Walle! Rena hinderbanan/lekplatsen ju! Det hade mina tjejer oxå gillat tror jag. Kul att få prova på!



Trist att du inte fick någon korv ;-)

2009-01-04 @ 23:01:08
URL: http://shivaovittra.blogg.se/
Postat av: Lakrits

Tack för en toppendag min bästa bästis i vått o torrt!



Tass o kram

Lakkan

2009-01-05 @ 11:24:59
URL: http://vildhunden.blogg.se/
Postat av: Medicinpinnen

Vad kul ni verkar ha haft. Jag tycker du var modig Walle som klättrade så högt på rören. Och spänstig! Den där tunnan såg riktigt hög ut. Kul att leta lite människor också. Blivande räddningshund månne...?

2009-01-05 @ 21:06:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback