Träning med...

... svåraste störning.

Idag var det dags att åka till Blentarp och träna hos Kidd & Eva tillsammans med Vira & Berit. Det första Berit berättar när vi stigit ur bilen är att Vira löper, precis som om det hade behövts, jag kände doften av det direkt. Medans dagens träningsplaner smiddes så måste jag erkänna att det var jobbigt att sitta still och för ovanlighetensskull så jämrade jag mig lite.

Vi gick idag ut till nya marker där inte jag tränat förut i alla fall. Vi skulle börja med ett relativt stort dummiesök och medans det förbereddes hade jag förbaskat svårt att sitta still på platsen som jag var anvisad till. Jag är en hejare på kryp fick jag höra... kul att man är riktigt bra på något :-)

Här var vi dock alla väldigt fokuserade på sökområdet:

Hur som helst, jag fick börja och plockade ganska så snabbt in 5 st, Kidd & Vira lika så. Sedan fick jag ta 2 till och de andra vars en.

Vira i mysväntan på sin tur:

Vi övergick sedan till ett litet närsök där bytesmarknad absolut inte tilläts.

Övningen med en dirigering efter 2 kastade störningsmarkeringar blev lite väl störande idag... men det gick till slut. Efter detta fick MOR för sig att jag inte förstår vad UT betyder så då blev det 3 långa dirigeringar med kommandot UT som gällde och det var NO PROBLEMS.

Vid nästa stopp, så togs äntligen viltet fram och det blev markeringar först med synlig kastare och sedan utan och det gick skapligt om än svårare utan synlig kastare.
Vira var en riktig hejare idag på att både plocka upp och hålla i viltet hela vägen in... men Kidden & jag kom inte så himlans långt efter. 


Här är Kidden på väg in:


Kaninerna verkar inte riktigt till att se likadana ut ju längre Norrut man kommer som här nere... Helena, visst skiljer det en hel del på både färg och storlek eller vad säger du?

I bilen på hemvägen... bad MOR lite om ursäkt över att hon fått tjata så mycket på mig idag, men hon förklarade att det är inte OK att krypa omkring när man skall sitta/ligga kvar, det är inte OK att sitta/ligga och pipa när jag aldrig gör det annars "bara" för att det finns en löpande tik i närheten. Visst kan hon förstå att det är jobbigt för mig men om vi skall kunna fortsätta träna/tävla så måste jag försöka lyssna på vad som gäller ändå. Usch vilka ultimatum hon ställer på mig MOR min! Ni andra killar... har ni något bra råd att ge mig, dvs hur skall jag fixa att kunna koncentrera mig fullt ut i löpande tikars närvaro?

Kommentarer
Postat av: Lakrits

Låter kul ändå fast det var svårt för dig med störningar. Ber att få meddela att jag är i löptagen. Det är jag sur för eftersom det innebär att vi inte kan träffas och busa eller gå stadspromis ihop på tre veckor :( Men tiden går väl fort. Sen ska jag bjuda hit dig på en riktig röjarhelg med övernattning!

Postat av: Helena & Vilja

Ja eran ser lite mindre ut den vi har verkar lit emed välgödd :-) Men den förra vi hade var också viltfäörgad så som eran .....den här svarta jag har nu ger ännu mer assosiationer till tamkanin för mig

:-) Men de är lika söta :-)



Förstår att det inte är lätt för en liten kille när det är löptikar i närheten....är man charmör så är man :-) Ha en bra dag! Kram

2009-03-02 @ 06:51:30
URL: http://holmstorp.bloggagratis.se
Postat av: lotta med juniocola

jag tycker att du var duktig som låg kvar alls!!!! men såklart förstår jag vad matte menar, tyvärr har jag inget bra tips åt dig gubben, på hur du skall kunna behärska dina lustar;)

2009-03-02 @ 07:41:11
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Elenor och Zidane

Har inga tips till dig Wallander. Det är såååå svååååårt. Jag kan inte heller göra mitt bästa med löptikar i närheten.....

2009-03-02 @ 18:53:25
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Tyra

Det är nog lite orättvist mot dig det där.... sånt där utsätts man ju inte för på jakten så det är ju inte något som du "behöver" klara av. Du är ju en snygg kille som dessutom vet vad som gäller så då är det ju inte så lätt!



Matte ska ta en bild, nu är batterierna urladdade men ska in i laddarn snart, så att du får se mig nyklippt och vacker!!! Eller som matte sa, vackrare!!! he hee



Måste bara säga att du är så bra på att skriva, jag blir såååå glad då jag läser dina kommentarer om vad som händer!



Kram på dig!



/Tyra

2009-03-02 @ 20:14:41
URL: http://www.nogg.se/tyra
Postat av: Clara

Tjena

Jag vet att du ville ha tips från killarna men jag kan inte hålla mig utanför. Det enda tipset jag har är att du vänjer dig. Killarna i vår träningsgrupp är jätteduktiga då vi tjejer löper.

Kram från



Clara

2009-03-02 @ 23:20:15
URL: http://www.clarabella.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback